Google překladač: English Deutsch

Mendelova univerzita zve na GIS Day 2011

Tags: GIS | GIS DAY | MENDELU

mendelu250Mezinárodní den GIS tento rok připadá na středu 16.11. Celosvětová akce GIS Day 2011, která se u té příležitosti uskuteční a jejímž pořadatelem je v Brně Mendelova univerzita, chce letos opět poukázat zábavnou a interaktivní formou na to, jak geoinformační technologie ovlivňují náš běžný život. Nejen studenti středních škol se zde naučí důležité základy z oblasti moderních informačních a komunikačních technologií, z oblasti zeměpisu a přírodopisu.

Za více než jedenáct let se přes 10 tisíc organizací zapojilo v rámci GIS Day do hostování událostí, jako jsou dny otevřených dveří, workshopy, komunitní výstavy, veletrhy pracovních příležitostí či a mapových projektů. Nyní se právě PEF MENDELU ve spolupráci s LDF MENDELU zapojí do mezinárodního dne GIS. Ten je určený především studentům středních škol. Ti se zde naučí důležité základy nejen z oblasti moderních informačních a komunikačních technologií, ale i z oblasti zeměpisu, přírodopisu, to vše zajímavou formou. 

Účastníci tak budou mít příležitost se blíže seznámit s problematikou geografických informačních systémů (GIS ) formou přednášek, workshopů, komunitních výstav, školních projektů a praktických aplikací. Nebudou zde ovšem pouze pasivními diváky, ale interaktivně se do programu zapojí například v laboratoři virtuální reality.

Vítáni jsou nejen studenti, ale také všichni ti, kteří se zajímají o moderní „mapové“ informační technologie, virtuální realitu a systém GPS. Program se uskuteční 16. 11. 2011 od 8 do 15 hodin v budově Q (PEF MENDELU) a budově B (LDF MENDELU). K účasti větší skupiny je nutné se předem zaregistrovat na www.gisday.cz


Mohlo by vás zajímat: