Google překladač: English Deutsch

Clarage Turbo Technology

Tags: 3D CAD | CTT | PDM | Praxe | SolidWorks

3e-01Akciová společnost Clarage Turbo Technology (CTT) se orientuje na dodávky zákaznicky projektovaných axiálních a radiálních ventilátorů, kdy ve většině případů je ventilátor součástí nadřazené technologie (energetika, cementárny, metalurgie, chemický průmysl, větrání...)

Konstrukční tým CTT versus SolidWorks

Hlavním důvodem pro realizaci produktu SolidWorks bylo jeho bezproblémové využívání v sesterské společnosti TCF Vzduchotechnika Prachatice a strategie mateřské společnosti, která předpokládá postupný přechod celé skupiny na platformu SolidWorks.

Konstrukční tým CTT využívá v současné době 7 licencí SolidWorks včetně SolidWorks Enterprise PDM. SolidWorks je využíván od návrhu až po realizaci a díky trojrozměrnému počítačovému modelování dochází k maximálnímu zefektivnění konstrukčních prací při současné eliminaci chybovosti, což je důležité u projektů

3e-02

SolidWorks Enterprise PDM

  • Software zajišťuje efektivní správu a sdílení dat a umožňuje tak vytvořit kvalitnější produkty za kratší dobu. Současně zlepšuje opakovanou použitelnost výrobků.
  • Umožňuje opakované použití dat, čímž značně šetří námahu a čas. Pomocí vyhledávacích nástrojů mohou konstruktéři rychleji vyhledávat soubory CAD, přičemž se vyhnou práci s redundantními daty.
  • Zjednodušuje sdílení změn a informací o produktech, umožňuje přístup pomocí webu a poskytuje možnost integrace s jinými podnikovými systémy.
  • Funkce grafického zobrazování pracovních postupů umožňuje automatizovat procesy schvalování.
  • Software sleduje a zaznamenává každou událost a každý pracovní postup. Kontrolní nástroje zaznamenávají, kdy a jakou činnost který zaměstnanec prováděl, jaké změny byly provedeny a jejich důvod.
  • SolidWorks Enterprise PDM byl plně využit v projektu SCANIA. Jednalo se o axiální ventilátor o průměru oběžného kola 3,75 m.

3e-03

Aktuální zakázka

Projekt SCANIA – Ventilátor AWTFS 3750/2600

Ventilátor slouží k udělení potřebné rychlosti vzdušině uvnitř aerodynamického tunelu a překonání všech jeho pasívních odporů. Generálním dodavatelem je společnost JACOBS Technology. Konečný uživatel je automobilka SCANIA, Švédsko.

Parametry ventilátoru:

Průtočné množství 335,9 m3/s
Zvýšení celkového tlaku ventilátoru 1006,9 Pa
Otáčky 400 min-1
Účinnost 84 %

 

3e-04

O společnosti

Společnost Clarage Turbo Technology (CTT) se sídlem v Milevsku byla založena v únoru 2010 jako engineeringová firma společností Twin City Fan Companies Ltd., stát Minnesota, USA, zabývající se celosvětovými dodávkami ventilátorů a větrání.

CTT, kde pracují odborníci s mnohaletými zkušenostmi v oboru ventilátorů, využívá know-how dceřiné společnosti TCF, firmy Clarage, která má více než stoletou zkušenost s dodávkami ventilátorů. Společnost se zároveň zaměřuje také na vývoj a dodávky axiálních ventilátorů pro využití v energetice, ve větrání dolů a tunelů, v aerodynamických tunelech apod.

CTT je součástí významné skupiny výrobců celosvětově působících v oblasti dodávek vzduchotechnických zařízení pro průmyslové i komfortní aplikace. Jako člen skupiny TCF získává zcela unikátní možnost sdílet informace, zkušenosti a výrobní kapacity nejen s mateřskou společností a jejími osmi výrobními závody v USA, ale i dalšími ve světě, tj. v ČR, Singapuru, Číně a Indii.

3e-05

Clarage Turbo Technology poskytuje kompletní služby od návrhu, technického řešení, výroby, až po uvedení do provozu a servis. V České republice se jedná již o druhou společnost, ve které má TCF podíl. V roce 2009 byla založena společnost TCF Vzduchotechnika, která má sídlo v Prachaticích.

CTT spolupracuje s autorizovaným prodejcem společnosti SolidWorks, firmou 3E Engineering Praha, zajišťujícím dodávku softwaru, školení a technickou podporu.

Autor článku je ředitelem společnosti Clarage Turbo Technology.


Mohlo by vás zajímat: