Google překladač: English Deutsch

Další ocenění projektu 3D Třinec

Autor článku: Karel Heinige   

Tags: 3D modely | GIS | Města | Třinec

3D-Trinec-budova-DDM_1212Projekt 3D modelu Třince vzniklý na ZŠ Dany a Emila Zátopkových, o kterém jsme informovali již dříve, obsadil v konkurenci cca 200 projektů celorepublikové soutěže Junior Internet 2. místo. Škola tak zároveň získala možnost projekt představit na třídenním mezinárodním sympóziu konaném v Bratislavě ve dnech 23 - 25. března 2012, kde se setkají vítězové národních soutěží z České republiky, Slovenska, Maďarska a Polska. Projekt zde bude prezentovat bývalý žák školy David Hotař. Práce získává čím dál větší popularitu a snese srovnání nejen v rámci školních projektů.

V současnosti se škola může pochlubit již více než 260 modely, které lze shlédnout na satelitních mapách Google. Práce na projektu nadále pokračují, a tak Třinec již brzy bude prvním a na dlouho asi jediným městem v ČR, které bude kompletně vymodelováno 3D nástrojem SketchUP. Jde o nejrychleji se rozvíjející sbírku 3D modelů v ČR, do které postupně budou přidávány i důležité objekty v okolí Třince (např. církevní památky apod.).
Projekt byl také přihlášen do soutěže „2012 Google Model Your Town Competition“ a sbírka modelů byla z několika tisíců přihlášek  vybrána do oficiální soutěžní kolekce „2012 Google Model Your Town Competition - Official Collection“.
Celkem bylo vybráno 213 sbírek 3D modelů, které jsou drtivou většinou tvořeny profesionálními modeláři, návrháři a studenty vysokých škol, ale i amatérskými nadšenci. Sbírka s modely města Třinec se v hodnocení oblíbenosti nachází na 7 až 8 místě, čímž dokazuje svou kvalitu srovnatelnou i s mezinárodní konkurenci světa dospělých.

Mohlo by vás zajímat: