Google překladač: English Deutsch

Třicet let inovací v Gibbs and Associates

Autor článku: technology-support   

Tags: CAD | CAM | CNC | Gibbs | Software

Bill-Gibbs-30-let-inovaci---1215Gibbs and Associates, společnost vyvíjející GibbsCAM, software pro programování CNC obráběcích strojů a patřící do skupiny Cimatron Group oznámila, že oslavuje 30 let inovací v oboru CAD/CAM. V roce 1982 začal Bill Gibbs podnikat jako NC programátor s CAM systémem, který navrhl pro prodejce obráběcích strojů. Směr tohoto podnikání se změnil o dva roky později, kdy byl na trh uveden počítač Apple Macintosh. Ohromen grafikou a grafickým uživatelským rozhraním si Bill Gibbs uvědomil, že počítač Macintosh by byl ideální platformou pro uživatelsky přívětivý CAM systém, a nedlouho poté tak začal vývoj systému The Gibbs System.

Vývoj The Gibbs System pro počítač Macintosh se zaměřil na řešení “CAD/CAM pro obráběče”, poskytující funkce, které bylo snadné používat a které byly pro své použití specializované.

„Chceme poděkovat našim zákazníkům,“ řekl Bill Gibbs, prezident a zakladatel Gibbs and Associates. „Za naše dlouhodobé působení na trhu vděčíme jim. Učíme se od nich a rosteme každý den a bez nich bychom tu nebyli. A na oplátku se zavazujeme k neustálému rozšiřování a zlepšování GibbsCAM, což zajistí, že jejich investice do našeho CAM softwaru se jim bude i nadále v budoucnosti vyplácet. Kromě našich zákazníků jsme vděčni našim zaměstnancům a partnerům v oboru, kteří všichni přispěli k úspěšnému produktu GibbsCAM a tomu, že rok 2011 byl nejziskovější v naší třicetileté historii.“

Popularita osobních počítačů IBM vedla v roce 1993 Billa Gibbse k vytvoření CAM systému na bázi PC nazvaného Virtual Gibbs, později přejmenovaného na GibbsCAM. Přechod z prostředí Macintosh se ukázal jako prospěšný v tom, že byl vytvářen software, který je snadné se naučit a snadné ho používat. Značně jednoduchý, přirozeně výkonný je průvodní filozofie vývoje GibbsCAM s využitím grafického uživatelského rozhraní a trvalým zaměřením na programování součástí s ohledem na obraběče. Přemístitelné ikony, velmi kvalitní grafika a možnost zobrazit obráběnou součást na obrazovce, to vše přispělo k přerodu GibbsCAM ve vedoucí CAM systém na trhu.
V lednu 2008 se společnost Gibbs and Associates spojila se společností Cimatron Ltd., poskytovatelem CAD a CAM integrovaného řešení pro návrh, konstrukci a výrobu forem, lisovacích a postupových nástrojů a stala se nezávisle fungující dceřinou společností skupiny Cimatron Group, také v tomto roce slavící třicetileté výročí. Tato kombinace zákazníkům přináší mnohem širší škálu špičkových CAD/CAM aplikací a umožňuje sloučeným společnostem docílit mnohem silnější celosvětové přítomnosti, a tedy i kvalitnější podporu zákazníkům ve výrobních provozech.
Bill Gibbs pokračuje ve zvyšování výkonnosti a přidávání funkcí do své produktové řady GibbsCAM a nabízí kompletní sadu řešení. Na základ produkčního frézování a soustružení byla později doplněna rozšíření pro plné 3osé obrábění modelů těles (plošných i objemových), multifunkční souběžné obrábění (MTM) a 4 i 5osé plynulé obrábění, drátořez EDM a simulace obráběcích strojů. Společnost Gibbs vytvořila rozsáhlou knihovnu s více než 11 000 postprocesory a spolupracuje s klíčovými CAD partnery, aby bylo zajištěno, že budete moci plynule spolupracovat s jejich CAD produkty.
„Jsme hrdí na šíři naší produktové řady,“ říká Bill Gibbs, „naše dlouhodobé působení na CAM trhu nám umožnilo pracovat s širokou škálou součástí i obráběcích strojů. Jsme obzvláště hrdí na naši vedoucí pozici na trhu MTM, multifunkčních (víceprocesních), tedy nejproduktivnějších CNC obráběcích strojů na světě. Bylo pro nás ctí pomáhat v CAM průmyslu poslední tři dekády a těším se, co nám přinese budoucnost.“

Mohlo by vás zajímat: