Google překladač: English Deutsch

Přichází ZWCAD+ 2012

Autor článku: tCAD & Techsoft   

Tags: dwg | Software | Stavebnictví | tCAD | Techsoft | ZWCAD+ | ZWSOFT

ZWCAD_Plus_2012-1231Nový ZWCAD+ s novým jádrem přináší zásadní zlom v používaní DWG kompatibilních systémů. Zejména co se týká kompatibility, stability a rychlosti práce s velkými soubory. ZWCAD+ nabízí nové lištové rozhraní a spoustu nových či vylepšených funkcí, které umožňují intuitivní ovládání programu gesty myší, práci ve výkresovém prostoru stejně jako v modelu, používání dynamických kót nebo velmi praktické palety nástrojů a mnoho dalšího. Všichni stávající uživatelé ZWCADu 2012 dostanou bezplatně upgrade na nový ZWCAD+ 2012. Licenční a aktivační kódy budou rozesílány automaticky v průběhu 32. týdne letošního roku.

Výběr nových vlastností

Nové jádro - nové možnosti
ZWCAD + je nyní poháněn novým a lepším jádrem vyvinutým zkušeným vývojovým týmem, jehož většina členů patří k CAD veteránům. Nové jádro zajišťuje ještě vyšší DWG podporu, lepší správu paměti a API kompatibilitu na úrovni kódu, což dohromady dělá ZWCAD+ lepším, rychlejším a přesnějším CAD řešením.

Optimalizace paměti
Nová technologie optimalizace paměti umožňuje v ZWCAD+ otevřít jakýkoliv výkres s 50% snížením využití paměti. To je důvod, proč funguje bez problémů i s výkresy, které jsou větší než 100 MB. Optimalizace paměti je také vynikající pro snížení hromadění paměti, což zajistí nonstop provoz po celý den. Podpora více jader plně využívá CPU, díky čemuž je práce na složitějších úkolech mnohem plynulejší.

Palety nástrojů
Nové vestavěné stavební, strojírenské a elektro bloky jsou nyní obsaženy přímo v ZWCAD+. Navíc umožňují export a import upravených bloků.
Palety nástrojů v novém ZWCAD+ umožňují používání bloků a příkazů s definovatelnými vlastnostmi (např. hladina, měřítko, atd.), díky čemuž budou patřit k oblíbeným nástrojům a přispějí ke značnému zvýšení efektivity a pohodlnosti práce konstruktérů.

Asociativní kóty a políčka
Pomocí nově přidaného asociativního kótování lze automaticky aktualizovat umístění, orientaci a měřené hodnoty kóty při úpravě objektů.
Hodnotu políček je nyní možné asociovat s vlastnostmi objektů – výsledkem je automatická aktualizace při změně hodnoty pole.

Ovládání gesty myši
Tzv. Inteligentní myš představuje ovládání programu ZWCAD+ gesty myši. Jednoduchým posunutím myši po určité dráze se spouští často opakované příkazy (např. new, circle, move, atd.). Pro různé dráhy myši můžete spouštěné příkazy uživatelsky přizpůsobit. Tato vlastnost výrazně urychluje proces navrhování.

Maximalizace výřezu (VPMAX)
Při práci ve výřezu rozvržení výkresového prostoru nyní můžete tento výřez maximalizovat a po ukončení práce ho dostanete do původního stavu s původními rozměry. Díky tomu je možné ve výkresovém prostoru pracovat úplně stejně jako v modelovém prostoru.

Správce atributů bloků
Pomocí Správce atributů bloku nyní můžete prohlížet, upravovat a synchronizovat všechny atributy, které jsou již připojeny k bloku v aktuálním výkresu.

Cyklický výběr
Cyklický výběr umožňuje vybrat objekt, který překrývá jiné objekty tak, že příslušný objekt bude zvýrazněn, což umožní vybrat správný objekt napoprvé.

Revizní obláček
Pro určité oblasti výkresu obsahující revize je možné označením vytvořit revizní obláček v kaligrafickém nebo normálním stylu, nebo převést objekty, například kružnice, elipsy, křivky nebo splajny, na revizní obláček.

Úchop (Trasování)
Je možné omezit pohodlnější pohyb kurzoru v určených intervalech s nově přidanou volbou trasování (tracking) při úchopu.

Dávkové zpracování rozvržení
Můžete vybrat současně více rozvržení a provést na všech stejné úpravy, jako vymaž, posuň a kopíruj.

Kopírování vlastností
Kopírování vlastností umožňuje aplikovat vlastnosti vybraného objektu na jiné objekty, nejen ve stejném ale i v jiných výkresech.

API kompatibilita na úrovni kódu
ZRX a ARX jsou nyní kompatibilní na úrovni kódu. Lisp programy lze nyní spouštět přímo v ZWCAD+ bez jakýchkoliv úprav. Nové API umožňuje vývojářům portovat jejich aplikace na ZWCAD+ desetkrát rychleji. Portované aplikace běží osmkrát rychleji v porovnání se starším ZWCADem.

Více informací a odkazy na videa najdete na webu distributorů – tCAD a Techsoft – nebo vývojáře ZWSOFT.

Mohlo by vás zajímat: