Google překladač: English Deutsch

Nová řada mobilních pracovních stanic Dell Precision

Autor článku: Gric   

Tags: Dell | Hardware | Pracovní stanice

dell_prm6700_1232Společnost Dell představila novou generaci mobilních pracovních stanic Dell Precision pro profesionály. Modely Dell Precision M4700 a M6700 v konfiguraci s 15", resp. 17 palcovým displejem, jsou určeny těm, kteří hledají maximální výkon v mobilním šasi a certifikace od předních softwarových společností zaručujících spolehlivý chod. Pro plnohodnotné nasazení v terénu jsou nové pracovní stanice navrženy s robustním šasi z hliníkových materiálů a hořčíkových slitin s atestem MIL-STD 810G, který využívá např. armáda USA při testování komponent před zařazením do výbavy. 17 palcový model bude v nabídce společně s oblíbenou verzí Covet Edition v sytě rudé barvě a ochranou displeje Corning Gorilla Glass 2.

Mobilní pracovní stanice Dell Precision M4700 a M6700 jsou vybaveny nejnovější generací procesorů Intel Core i5, i7 (Ivy Bridge) a Extreme Edition. Vybrané konfigurace nabídnou technologii dynamického přetaktování Turbo Boost pro maximální výkon pouze v těch případech, kdy je skutečně potřeba.

Profesionálové mají při konfiguraci své mobilní pracovní stanice Dell Precision možnost výběru z grafických karet série NVIDIA Quadro K s technologií NVIDIA Optimus pro přepínání mezi integrovanou a externí grafikou nebo AMD FirePro. Model Dell Precision M6700 je jedinou pracovní stanicí s konfigurovatelnou grafikou AMD FirePro M6000 s třetí generací slotu PCIe x16 a technologií NVIDIA 3D Vision Pro.

Oba nové modely jsou vybaveny sběrnicí DDR3 s možností osazení až 32GB paměti s moduly na frekvenci 1600 MHz. Náročnější uživatelé mohou zvolit až 16GB paměti taktované na frekvenci 1866 MHz.

Pevné disky nové generace mobilních pracovních stanic Dell Precision lze zapojit do RAID 0/1/5. Patnáctipalcový model nabídne trojici slotů pro 2,5" disky s maximální celkovou kapacitou 1,8 TB. 17" varianta je vybavena čtveřicí slotů s maximální kapacitou 2,8 TB. Do pracovních stanic lze konfigurovat také 512GB SSD disk. Ti, kteří nenechají svá data bez dozoru, mají možnost primární disk po pracovní době jednoduše vytáhnout ze slotu a uskladnit do doby, než budou data opět potřeba.

Pracovní stanice jsou vybaveny dvojicí rychlých USB 3.0, ale i USB 2.0 portů, kombinovanou eSATA/USB sběrnicí a třemi obrazovými výstupy – VGA, HDMI a DisplayPort 2.0. Notebooky lze připojit ke standardní dockovací stanici rodiny Latitude E.

Pro nejnáročnější profesionály, kteří ke své profesi vyžadují věrné barevní podání displeje, jsou připraveny pokročilé WLED a IPS RGB LED panely se 100% pokrytím barevného prostoru Adobe RGB. Model M6700 jako jediný ve své třídě nabídne v následujících měsících volitelný dotykový displej. Při připojení dockovací stanice lze pracovní plochu notebooků rozšířit až na pět různých displejů. Bez dockovací stanice zvládnou pracovní stanice obsloužit celkově tři displeje.

Standardem u pracovních stanic Dell Precision jsou záruční služby Dell ProSupport, které mimojiné garantují opravu notebooku následující pracovní den (NBD) na místě určeném zákazníkem. Pro bezpečnost uložených dat v případě odcizení nabízí společnost službu Dell Protection and Encryption a volitelně čtečku otisků prstů FIPS.


Mohlo by vás zajímat: