Google překladač: English Deutsch

Návrhy nábytku 2x rychleji s Autodesk Product Design Suite

Autor článku: Autodesk   

Tags: 3ds Max | Autodesk | Design | Ellis | Furniture | Nábytek | Product | Suite | Symetri | Vault

Ellis_Inventor-38-1238Společnost Autodesk ocenila Ellis Furniture, tradičního britského výrobce nábytku, titulem „Inventor of the Month“ za měsíc srpen. Díky využití řešení Autodesk Inventor, které je součástí sady aplikací Autodesk Product Design Suite, získala firma Ellis konkurenční výhodu umožňující vyrábět rozmanitější produkty v kratším čase. Firmě Ellis pomáhá sada aplikací Autodesk Product Design Suite efektivněji navrhovat a vyrábět vysoce kvalitní výrobky v moderním designu. Mezi zákazníky společnosti Ellis patří například luxusní hotely nebo veřejné instituce.

„Máme mnoho standardních produktových řad a našim zákazníkům navíc nabízíme možnost flexibilně si přizpůsobovat naše produkty dle svých přání,“ řekl Tom Ellis, ředitel Ellis Furniture. „Stále intenzivněji vnímáme trend, kdy zákazníci mají více specifických požadavků, a software Autodesk nám pomáhá jejich potřeby splnit v požadovaném čase. Celkový čas od okamžiku objednávky až po dodávku se nám nyní podařilo zkrátit na polovinu.“

Ellis Furniture odhaduje, že s využitím softwaru Autodesk je schopná zkrátit čas návrhu nových konceptů o 20 % a následně uspořit 30 – 40 % času v předvýrobní fázi. Samotnou přípravu výroby včetně generování kusovníků (BOM) a přípravy souborů pro CNC stroje se pomocí softwaru Autodesk podařilo zkrátit o 80 %.
Ellis_Inventor-23-1238

Digitální postupy
Společnost Ellis spolupracovala při nákupu a implementaci sady Autodesk Product Design Suite, jež obsahuje Autodesk Inventor a další nástroje digitálního prototypování jako řešení pro správu dat Autodesk Vault a renderovací software Autodesk 3ds Max, s firmou Symetri, platinovým partnerem Autodesk. Ellis poté integrovala software Autodesk se svým podnikovým ERP systémem.
Řešení Inventor používá návrhové postupy založené na pravidlech, což umožnilo použít automatizované workflow, kdy inteligentní data každého produktového návrhu jsou posílána do podnikového ERP systému. Tento plně digitální proces eliminuje manuální datové vstupy, redukuje chyby a zkracuje čas, a to i přes větší flexibilitu, kterou mají zákazníci při komunikaci svých specifických designových požadavků.
Když například jeden z důležitých zákazníků požadoval u objednávaných produktů široké spektrum velikostí a barevných kombinací, společnost Ellis byla schopná vytvořit základní model v softwaru Autodesk Inventor a ušít jej na míru potřebám zákazníka. Podobně v situaci, kdy jiný zákazník urgentně potřeboval novou řadu ložnicového nábytku, firma dokázala během jednoho týdne vytvořit modely v softwaru Autodesk Inventor a s těmito daty jít přímo do výroby bez jakéhokoliv zpoždění na dílnách. O dva týdny později byly hotové produkty odeslány na druhý konec světa.
Ellis_Inventor-7-1238
„Základem každého úspěšného podnikání je schopnost rychle splnit potřeby zákazníků a poskytnout jim pozitivní zkušenost,“ řekla Brenda Discherová, viceprezidentka pro strategii a marketing výrobních řešení ve společnosti Autodesk. „S pomocí sady aplikací Autodesk Product Design Suite je společnost Ellis Furniture schopna významně urychlit uváděné nových produktů na trh a tím získává významnou konkurenční výhodu.“
Ellis_Inventor-13-1238


Mohlo by vás zajímat: