Google překladač: English Deutsch

4. generace zálohovacích síťových zařízení WD Arkeia

Autor článku: WD   

Tags: 4. generace | Data | Digital | Hardware | WD Arkeia | Western | Zálohování

WD-Arkeia-RA5300 1326Společnost WD představila čtvrtou generaci síťového zálohovacího zařízení WD Arkeia. Zařízení je určeno pro malé a střední podniky (SMB) a poskytuje současně zálohování i obnovu dat při nenadálém selhání. Nová řada je určena pro montáž do racků a má interní disky s vyšší kapacitou, rychlejší procesory, rozšířenou paměť a integrované disky SSD pro zkrácení času potřebného pro zálohování a urychlení procesu obnovení dat. Součástí je i software WD Arkeia v10.1, který podporuje technologie „seed and feed“ pro hybridní zálohování do cloudu. To umožňuje firmám přemístit zálohu mimo kancelářské prostory prostřednictvím replikace přes síť namísto fyzického přesunu magnetických pásků se zálohou.

Čtvrtá generace zálohovacích zařízení WD Arkeia poskytuje malým a středním firmám výkon a snadnost používání za přijatelnou cenu. Tato nová zařízení rozšiřují vyšší řadu produktů WD Arkeia a doplňují dostupná zařízení nižších řad: WD Arkeia R120 a R220, oba typy s volitelnou páskovou mechanikou LTO4, která mají integrované dvou jádrové respektive čtyř jádrové procesory Atom a Xeon. U stávajících produktů nabízející diskovou kapacitu od 2 TB do 12TB bude také součástí dodávky software Arkeia v10.1.

Čtvrtá generace nabízí:

  • Zvýšenou rychlost zálohování a obnovy dat: Nové prvky zahrnují integrovanou páskovou mechaniku LTO5, procesory s možností rozšíření až na 2 hex-core Intel Xeon, u vybraných modelů integrované disky SSD, paměť 96 GB pro zvýšení rychlosti zálohování a obnovy dat. Patentovaná technologie Progressive Deduplication WD Arkeia zrychluje zálohování kompresí dat na zdrojovém počítači před samotným transferem po síti LAN či WAN.
  • Vyšší ukládací kapacita: ukládací kapacita oproti předchozí generaci byla zdvojnásobena a dosahuje nyní až 48 TB v nastavení pozice RAID 6.
  • Vylepšené snadné ovládání: Součástí nové generace je i software WD Arkeia verze 10.1. s jednoduchým průvodcem instalací a nastavením
  • Spolehlivost ukládání dat: Všechna nová zařízení WD Arkeia jsou postavena na pevných discích podnikové třídy WD RE pro maximální integritu dat
  • Zjednodušené off side úložište bez nutnosti využívat páskové zálohování: Software WD Arkeia v 10.1 rozšiřuje podporu možnosti hybridního zálohování do vzdáleného cloudového úložiště. Možnosti technologie „Seed and feed“ dovolují administrátorům dodatečné síťové replikační zálohování offsite s využitím připojených disků přes USB pro přenos objemných zálohovaných setů.

Zálohovací zařízení WD Arkeia – modely RA4300, RA4300T, RA5300, RA6300 – budou k dostání prostřednictvím vybraných partner DMR a autorizovaných VAR resellerů v červenci 2013. Doporučená cena hardwaru včetně softwaru začíná na 7 800 EUR bez DPH. Na produkty je poskytována neomezená technická podpora po dobu jednoho roku, roční upgrade softwaru a roční omezená záruka.


Mohlo by vás zajímat: