Google překladač: English Deutsch

BIM Day 2013 se uskuteční 31. října 2013 v Praze

Autor článku: CzBIM   

Tags: BIM | CzBIM | Koncepce | Konference | NTK Praha | Stavebnictví

BIM Day 2013-1343Proč českému stavebnictví chybí dlouhodobá vize a koncepce? Proč je ve vyspělých zemích u veřejných zakázek BIM zaváděn povinně? Proč by se metodika informačního modelu budovy označovaná zkratkou BIM měla uplatnit také v českém stavebnictví? Na tyto otázky odpoví 31. října výroční konference BIM Day 2013, která se uskuteční v Ballingově sále budovy Národní technické knihovny v Praze. Registrace na akci je otevřená na oficiálních stránkách BIM Day. Na výroční konferenci BIM Day 2013 se představí přední zahraniční i domácí odborníci na problematiku zavádění metodiky BIM do stavební praxe.

Hodnota informací roste s časem, i proto je jednou z hlavních myšlenek metodiky BIM práce s informace beze ztráty dat po celou dobu životnosti stavby. Od jejího návrhu, přes vyprojektování, výstavbu až po její správu.
V první části programu se představí členové Odborné rady pro BIM (CzBIM) se svými pilotními projekty, na kterých ukáží své první zkušenosti s metodikou BIM. Mezi přednášejícími se představí zástupci projekčních ateliérů di5 architekti inženýři, EnergySim, MS Architekti, FADW. Jedna z prvních staveb v ČR vyprojektovaná metodikou BIM je nyní realizovaná firmou SKANSKA v Praze na Smíchově. Prostor bude věnován rovněž problematice výuky BIM, kdy bude prezentován patrně jeden z prvních bakalářských projektů zpracovaných metodikou BIM. V neposlední řadě představíme činnost Odborné rady pro BIMa především její první pracovní skupiny pro BIM & Standardy a Legislativu.

V druhé části konference se představí zahraniční hosté, odborníci na zavádění BIM. Mezi hlavními řečníky se tak objeví architekt Ben Wallbank, BIM konzultant ze společnosti Smart BIM Solutions, Richard Vertigan ze společnosti 4Project, oba z Velké Británie. Mezi zahraničními řečníky se rovněž objeví Lutz Bettels ze společnosti Bentley Systems a zástupce německé sekce mezinárodní aliance BuildingSMART. Nebude chybět ani přednáška Marka Boutena z firmy Data Design System z Nizozemí, specialisty na BIM projektování technických zařízení budov. BIM z pohledu správce budov představí zástupci maďarské firmy vintoCONAndrás Szigeti a Peter Tuczai. Bohatý výčet zahraničních řečníků uzavírají Leif Granholm zástupce finské společnosti Tekla a profesor Stephen Lockley z univerzity Northumbria z Velké Británie.

Konference BIM Day 2013 se uskuteční ve čtvrtek 31. října 2013 od 9:00 do 18:00 hodin v Ballingově sále v budově Národní technické knihovny v Praze. Podrobné informace o konferenci s kompletním programem naleznete na stránkách www.BIMDAY.cz. Organizátorem konference je Odborná rada pro BIM a Výzkumné centrum AdMaS.


Mohlo by vás zajímat: