Google překladač: English Deutsch

Be3D.cz představila svou největší 3D tiskárnu v Londýně

Autor článku: be3D.cz   

Tags: 3D Printshow | 3D tisk | 800×400×400 mm | be3D.cz | DeeRed | Hardware

DeeRed 1346Český výrobce 3D tiskáren be3D.cz představil na londýnské 3D Printshow svůj druhý model tiskárny, který vyvinul a postavil ve vědeckém inkubátoru ČVUT. Model DeeRed je určen pro průmyslové podniky a má tiskové rozměry 800 × 400 × 400 mm. Sériová výroba DeeRed započne v prvním kvartálu roku 2014. Tiskárna dokáže tisknout i nejsložitější modely s nejvyšší mírou detailů díky speciálnímu uložení pohybového mechanismu tiskové hlavy. Šanci na trhu má především díky výrazně nižší plánované ceně než mají tiskárny ve stejné kategorii. Vznik tiskárny vzešel z požadavků vývojářských a průmyslových firem, které na trhu postrádají cenově dostupnou a kvalitní tiskárnu pro účely prototypování.

Po 3D Printshow v Londýně (7.–9. 11. 2013) bude DeeRed vystavována také od 15. do 16. listopadu na stejné akci v Paříži a v České republice bude k vidění na konci listopadu v InovaCentru ČVUT.
DeeRed je profesionální 3D tiskárnou, která je ryze česká a svými rozměry a kvalitou tisku splňuje nejnáročnější požadavky průmyslových podniků. Be3D.cz reaguje tiskárnou DeeRed na rostoucí popularitu 3D tisku v oblasti prototypování. DeeRed disponuje oproti menším tiskárnám tiskovou hlavou s dvěma tryskami, což umožňuje tiskárně využívat dva různé materiály či barvy najednou. Ovládání tiskárny probíhá prostřednictvím dotykového displeje či propojením tiskárny s počítačem. Velkorozměrové 3D tisky jsou záležitostí časově velmi náročnou a často probíhají přes noc. DeeRed zřejmě proto disponuje ethernetovým portem a kamerou, což umožňuje kdykoliv kontrolovat průběh tisku on-line. Pro tisk na tiskárně DeeRed jsou použitelné materiály PLA (ekologický a ve vodě rozložitelný plast z kukuřičného škrobu), ABS (pevný a odolný plast používaný například výrobcem stavebnic Lego) a PVA (vodou rozpustitelný plast pro podpůrné konstrukce složitějších objektů). Všechny typy materiálu bude k tiskárně dodávat be3D.cz ve speciálních dvoukilogramových cívkách.

Poznámka redakce: Nesouhlasíme s tvrzením, že je tato tiskárna největší sériově vyráběnou 3D tiskárnou na světě, tedy lépe řečeno 3D tiskárnou s největšími tiskovými rozměry. Například světoznámý výrobce 3D tiskáren Stratasys má ve svém portfoliu tiskárnu Fortus 900mc 3D se stejnou FDM technologií, u níž udává tiskové rozměry 914 × 610 × 914 mm. Také 3D tiskárna Objet1000 stejného výrobce, ale s jinou technologií tisku, má větší tiskové rozměry, konkrétně 1000 x 800 x 500 mm. Pravděpodobně ovšem bude DeeRed opravdu levnější než uváděné typy tiskáren.


Mohlo by vás zajímat: