Google překladač: English Deutsch

be3D.cz výhradním distributorem pera 3Doodler

Autor článku: be3D.cz   

Tags: 3D pero | 3Doodler | be3D.cz | Design | Distribuce | Hardware | Umění

be3D 3Doodler-14053D pero 3Doodler je nově v prodeji v České republice. Jejím výhradním distributorem pro český a slovenský trh se stala společnost be3D.cz, která vyrábí 3D tiskárny DeeOrange a DeeRed. 3Doodler je vůbec prvním 3D perem a ve světě jej nejvíce proslavil úspěch na platformě kickstarter.com, kde do tohoto něj bylo investováno 2,3 milionu dolarů. Cena pera na českém trhu je 2985 korun s DPH, pro slovenský trh 109 EUR s DPH. Pera je možné objednat na e-shopu www.be3D.cz, 3Doodler je zároveň v distribuci na největším českém e-shopu Alza.cz.

be3D.cz v říjnu loňského roku oznámilo distribuci švýcarského 3D pera swissPen. Z této spolupráce sešlo z důvodu nespolehlivosti švýcarského dodavatele. Švýcarská 3D pera swissPen také porušovaly patenty společnosti WobbleWorks. 3Doodler v posledním kvartálu roku 2013 obnovil jednání s be3D.cz s nabídkou exkluzivního zastoupení pro ČR a SR.

3Doodler funguje na stejném principu jako 3D tiskárny tisknoucí z termoplastů. 3Doodler je ideální pomůcka k rozvoji představivosti a zhmotnění snů. K práci s 3Doodlerem není třeba počítač ani speciální software. Pero je po připojení adaptéru a zavedení tiskového materiálu ihned připraveno k použití a limituje jej pouze fantazie uživatele.
S perem lze vytvářet modely dle vlastní fantazie ve 2D i 3D prostředí, případně použít jednu z četných šablon, které 3Doodler nabízí ke stažení na svých internetových stránkách. Patentovaný chladicí mechanismus materiálu také zajišťuje okamžité tuhnutí materiálu v případě kreslení do prostoru. Pomocí šablon lze také tisknout velké skládané objekty jako je například jeřáb či model Eiffelovy věže. 3Doodler je možné použít na všech površích včetně skla, papíru a plastu. K tisku lze použít materiály ABS a PLA o průměru 3 milimetry. Součástí balení je 3D pero 3Doodler, adaptér, gumová krytka trysky a startovací balení materiálu ABS a PLA.

Praktické využití pro modeláře a majitele 3D tiskáren
3D pero slouží především jako modelační nástroj a je určeno například modelářům, umělcům či kutilům. Potenciál 3D per je vysoký také u designerů, kteří s nimi mohou tvořit originální stavby nebo designové modely. Například v zahraničí již nyní probíhá obchodování s modely z 3D per, které designeři prodávají prostřednictvím online aukčních portálů a internetových tržišť. Druhotně je 3D pero korekčním nástrojem pro modely z 3D tiskáren. Pero slouží jako korektor umožňující rozšířit vytištěný model či jej lze použít jako nástroj pro opravu modelu po mechanickém poškození.


Mohlo by vás zajímat: