Google překladač: English Deutsch

Předprázdninové novinky na Mapy.cz

Autor článku: Mapy.cz   

Tags: GIS | Mapy | Mapy.cz | Novinky | Redesign | Slovensko

mapy cz novinky-1423Mapy.cz si ještě před prázdninami připravily pro své uživatele řadu novinek. Tou nejvýraznější je redesign domovské stránky betaverze, který kromě nového vzhledu nabízí i jednodušší ovládání či funkci „batůžku“. Druhá novinka potěší především turisty chystající se navštívit Slovensko. Nově budou moci využít i u našich sousedů na ostré verzi Mapy.cz podrobnou obecnou a turistickou mapu, kde pochopitelně nesmí chybět ani populární plánovač tras. Na začátku dubna představily Mapy.cz svoji veřejnou beta verzi, na kterou mohli sami uživatelé reagovat. Právě díky těmto podnětům (hned první den spuštění jich přišlo téměř 70) dochází po dvou měsících testování k větší změně podoby služby.

Například byl zvětšen prostor pro samotnou mapu, upraveny možnosti zobrazení podkladů na celou obrazovku nebo přidán letecký pohled nad každým mapovým podkladem. Uživatelé mohou připomínky k nové verzi Mapy.cz zasílat i nadále. Aktuálně vývojáři pracují na dalších úpravách a samozřejmě vítají každou připomínku, kterou od uživatelů získají.
Další novinkou je tzv. „batůžek“, který lidé znají již z mobilní aplikace. Ten nabízí tipy a informace o zajímavých lokalitách v okolí. Zároveň byl do beta verze Mapy.cz doplněn i nový letní mapový podklad, nabízející podrobné informace pro milovníky vodních sportů. Lidé zde naleznou informace o aquaparcích, bazénech a koupalištích, podrobné zprávy pro vodáky na našich řekách či místa, kde si lze půjčit například loď nebo vyzkoušet vlek pro vodní lyže. V plánu je i doplnění plánovače tras pro sjíždění řek.

Mapy.cz připravily podrobnou obecnou a turistickou mapu Slovenské republiky
Více jak 13 000 kilometrů značených turistických cest a téměř 6 400 kilometrů cyklotras si mohou turisté prohlédnout na nových mapových podkladech Slovenské republiky na Mapy.cz. Nově byl na slovenskou mapu doplněn také populární plánovač tras, který dává vyznavačům pěší turistiky na výběr, zda chtějí být navigováni po turistických značkách, či po nejkratší cestě v místních uličkách.
Mapy cz Bratislava-1423

Nové mapové podklady Slovenské republiky zatím nejsou finální a dokonalé. I z toho důvodu byla přidána možnost hlášení chyb.
„Doufáme, že uživatelé ze Slovenska budou stejně aktivní jako u nás v České republice. Díky jejich spolupráci získáváme mnoho menších i větších vylepšení mapových podkladů a dozvídáme se i lokální změny, které jsou pro nás obtížně zjistitelné,“ řekl Pavel Žemlík, manažer kartografické redakce.

Zdroj seznam.seznamblog.cz.


Mohlo by vás zajímat: