Google překladač: English Deutsch

GISfórum 2014 a možné problémy s dopravou

Autor článku: Karel Heinige   

Tags: Autodesk | CAD | Dalešice | Doprava | GIS | GISfórum | Studio

Pivovar DalesiceLetošní GISfórum se, jak jsme již avizovali, koná 8. října 2014 v dalešickém pivovaru. Další ročník odborné konference GISfórum 2014 je zaměřen na výměnu zkušeností s praktickým využitím GIS technologií firmy Autodesk v oblasti geografických informačních systémů, správy majetku, mobilních řešení a propojení GIS/FM s podnikovými informačními systémy. V souvislosti s touto konferencí bychom rádi upozornili registrované účastníky (pokud jste tak ještě neučinili, můžete se zaregistrovat na www.gisforum.cz) na možné dopravní problémy při cestě do Dalešic, které jsou nyní a s velkou pravděpodobností budou ještě i v době konání akce.

Na příjezdových cestách je totiž momentálně velké množství dopravních omezení a objížděk, hlavně ve směru od Brna, a je zbytečné nadávat na GPS navigace.
Ve směru od Brna je více možností, jak se do Dalešic dostat. Jednou z cest je trasa Brno – Velká Bíteš (po D1) – Jinošov – Kralice – Březník – Mohelno – Kramolín – Slavětice – Dalešice. V Kralicích si sice trochu počkáte na semaforu, ale jinak je to cesta bez problémů. Nedoporučujeme jet na Náměšť, zde potkáte hned dvě místa s řízením provozu semafory. Uzavřená je aktuálně i silnice mezi Kralicemi a Náměští nad Oslavou. Delší trasa po D1 pak vede z Brna do Velkého Meziříčí – sjezd z D1 na Velké Meziřící-západ (východní přivaděč je uzavřen) a pak Třebíč – Dalešice. Pro příjezd ze západu republiky doporučujeme opět sjet z D1 na exitu Velké Meziřící-západ a pokračovat do Třebíče a Dalešic. Kdo by si chtěl cestu od Brna zkrátit a jet po trase Brno – Tetčice – Neslovice – Oslavany – Mohelno – Dalešice narazí na uzavřené průjezdy obcemi Tetčice a Neslovice. Je potřeba jet až do Zastávky u Brna a tam obočit na Zbýšov – Oslavany atd. Nebo jet až do Kralic, tam si počkat na semaforu u nově budovaného mostku přes Jinošovský potok a pokračovat na Březník – Mohelno – Kramolín – Slavětice až do Dalešic. Odměnou je jízda krásnou krajinou, přejezd hráze dalešické přehrady a pohled na hluboké údolí řeky Jihlavy.
Ze západu od města Jihlavy o žádných omezeních nevíme, ale neznamená to, že nejsou. Pokud o nějakých víte, budeme rádi, když nás a naše čtenáře budete informovat.


Mohlo by vás zajímat: