Google překladač: English Deutsch

Toshiba rozšíří produktové portfolio firemních notebooků

Autor článku: Toshiba   

Tags: FiremníPortégé | Hardware | Notebooky | Satellite | Tecra | Toshiba | Windows

Toshiba Portege Z20t-B 1527Toshiba Europe oznamuje, že v následujících měsících rozšíří portfolio produktů určených primárně pro firemní využití. Přístroje pro podnikání – od malých společností až po velké korporace – jsou v nabídce společnosti Toshiba zahrnuty již 30 let. Ano, letos jsou to již tři dekády od chvíle, kdy Toshiba uvedla na trh první komerčně dostupný notebook vůbec. Nyní se tento výrobce v Evropě zaměřuje výrazně na segment byznysových přístrojů a připravuje novinky a inovace napříč všemi řadami.

Z aktuální nabídky patří do kategorie firemních notebooků modely Portégé Z30 a R30, Tecra Z40 a Z50, Satellite Pro R50 a přístroj 2v1 Portégé Z20t a výkonná pracovní stanice Tecra W50. Tato nabídka pokrývá počítače s úhlopříčkou od 12,5“ do 15,6“ včetně zmiňovaného přístroje 2v1, tedy nedávno uvedeného velmi výkonného tabletu s připojitelnou plnohodnotnou klávesnicí, která skrývá dodatečnou baterii.

Firemní notebooky Toshiba se od produktů pro domácnosti liší několika základními znaky. První z nich vychází z předpokladu, že na pevném disku se mohou nacházet citlivá a cenná firemní data. Proto jsou podnikové počítače vybaveny bezpečnostními prvky, které chrání uložené informace v případě odcizení přístroje před zneužitím.
Vzhledem k tomu, že u firemních notebooků se předpokládá ve srovnání s domácími přístroji jejich časté přenášení, je kladen zvláštní důraz na jejich bytelnou konstrukci. Ta je u všech byznysových řad ověřena náročnými prověrkami, včetně testu HALT (Highly Accelerated Lifestyle Test), prováděného nezávislým německým institutem TÜV Rheinland, jehož součástí je i mimo jiné pádová a tlaková zkouška. To platí o řadách Portégé, Tecra i Satellite Pro, včetně modelů, které Toshiba označuje písmenem Z (Z30, Z40 a Z50). Jejich tělo je vyrobeno z hořčíkové slitiny, která mu zajišťuje právě nízkou hmotnost v kombinaci s vysokou pevností.
S prací na cestách a v terénu souvisí také potřeba dlouhé výdrže na baterie. Na tuto oblast je kladen zvláštní zřetel především u malých a lehkých mobilních přístrojů. Výsledkem je například výdrž baterie notebooku Portégé Z30-B až 14,5 (Full HD) resp. 17 (HD) hodin a odnímatelného notebooku Z20t až 16 hodin, což zahrnuje dva pracovní dny na baterii.
Většina firemních notebooků Toshiba je vybavena dokovacím portem, který zajišťuje jeho snadné a rychlé použití na pracovním stole s mnoha periferiemi, jako je klávesnice, myš, externí pevný disk, monitor a další zařízení. V posledních letech používá Toshiba jednu společnou dokovací stanici pro všechny notebooky.
Podle průzkumů společnosti Toshiba požaduje většina korporací vzhledem ke kompatibilitě firemních systémů stále systém Windows 7. Proto jsou na vybrané konfigurace předinstalovány Windows 7 Professional s tím, že Windows 8 jsou dodávány jako alternativa na přibaleném paměťovém médiu. Všechny notebooky s těmito systémy jsou zároveň připraveny na bezplatný upgrade na Windows 10, jakmile bude tento systém k dispozici.
Pro podniky využívající množství počítačů jsou velmi důležité záruční podmínky jednotlivých výrobců. Proto nabízí Toshiba s většinou firemních modelů již standardně služby, jako oprava u zákazníka, reakci na reklamaci následující pracovní den od nahlášení, možnost ponechání si při opravě pevný disku s cennými daty a další služby.


Mohlo by vás zajímat: