Google překladač: English Deutsch

Se Solid Edge konstruktéři navrhují rychleji a s větší flexibilitou

Autor článku: Siemens PLM Software   

Tags: 3D CAD | Siemens | Software | Solid Edge | ST8

Solid Edge on Surface Pro3Nová verze softwaru Solid Edge (Solid Edge ST8) společnosti Siemens obsahuje vylepšení a nové funkce, které zrychlují konstrukční proces a umožňují lepší využití synchronní technologie. Zároveň poskytují větší flexibilitu ve výběru platformy a možností výběru softwaru. Kromě toho plná verze Solid Edge ST8 může být instalována na tablety s operačním systémem Microsoft Windows 8.1, takže uživatelé mají větší svobodu navrhovat kdykoliv a kdekoliv.

Současně s vydáním Solid Edge ST8 uvedla společnost Siemens nové online tržiště Solid Edge App Marketplace. Rychlý a jednoduchý nákup přídavných add-on řešení rozšiřujících funkčnost Solid Edge umožní zákazníkům ještě více zvýšit produktivitu a vylepšit vývojové procesy.

Drawing compare
Vizualizace rozdílů mezi verzemi výkresu, zkrácení vývoje a nákladů

„Byl jsem velmi potěšen vylepšeními rozhraní synchronní technologie Solid Edge ST8,“ řekl Ricardo Espinosa, technický ředitel výzkumu a vývoje, Kimball International. „Tato vylepšení umožňují rychlou a jednoduchou adaptaci. Mohu tak snadno zaučovat stážisty a dočasnou výpomoc, aby za krátkou dobu byli schopni technologie rychle ovládat. Je zřejmé, že vývojový tým Solid Edge si váží svých zákazníků a je odhodlán poskytovat moderní nástroje pro vývoj produktu.“

Pattern by table
Pole prvků v modelu mohou být řízeny tabulkou programu Excel, usnadnění vytváření polí nepravidelných tvarů.

Vylepšené správy synchronního záměru návrhu komplexního skicování a rozpoznávání 3D prvků, umožní uživatelům více se soustředit na návrh, než na nástroje, které používají. Vedou tak ke zrychlení modelovacích postupů. Flexibilní modelování zahrnující synchronní technologii umožňuje uživateli intuitivně vytvářet realistické a přesné návrhy rychleji a zkracuje dobu uvedení výrobku na trh. Synchronní technologie kombinuje rychlost a pružnost přímého modelování s parametrickým, kótami řízeným modelováním.

Zjednodušení práce na velkých a komplexních sestavách v Solid Edge ST8 v kombinaci s možností přesně simulovat a předvídat kinematické podmínky výrazně zrychluje proces návrhu sestavy a významně snižuje potřebu vytvářet fyzické prototypy. Solid Edge ST8 také poskytuje rozšířený přístup k vnitřním výukovým pomůckám, on-line komunitě a novému on-line zdroji aplikací na Solid Edge App Marketplace. Tyto nástroje a funkce jsou určeny ke zlepšení výkonu a přinášejí vyšší produktivitu prostřednictvím zrychlení konstrukčního procesu. Výběr možností nákupu a model měsíčního předplatného jsou navrženy tak, aby zohlednily různé obchodní požadavky a zároveň byly investičně flexibilní.

Solid Edge Community
Dynamické komunitní fórum Solid Edge je dostupné vždy, a to i v průběhu konstrukční práce.

Solid Edge ST8 také umožňuje uživatelům navrhovat intuitivnějí tím, že poskytuje plnou podporu systému Windows 8.1 s vícedotykovým rozhraním, navíc se schopností rozpoznat prst od dotykového pera. Plný přístup ke konstrukčním postupům přes mobilní platformy poskytuje flexibilitu umístění a dále podporuje vývojové procesy a spolupráci.

„Z prohlášení uživatelů, kteří navrhovali pomocí Solid Edge na tabletu, je zřejmé, že Siemens dlouho a precizně zvažoval, jak přizpůsobit Solid Edge mobilnímu prostředí s využitím multi-touch a dotykového pera,“ uvedl Chad Jacksom, analytik, Lifecycle Insights. „Uživatelé zmiňují aplikace, které jim přinášejí skutečné výhody, pokud jde o spolupráci s dodavateli a řešení průběžných potřeb zákazníků. Solid Edge opravdu vychází vstříc potřebám moderních inženýrů.“

Solid Edge SP
Spravujte konstrukční projekty intuitivně a vizuálně se Solid Edge SP ST8

„Solid Edge ST8 významně zlepšuje dostupnost a použitelnost,” sdělil John Miller, Senior Vice President, Mainstream Engineering Software, Siemens PLM Software. “Věřím, že je důležité, aby naši zákazníci měli na výběr, jak pořídit a nasadit Solid Edge. Ať už vyberete trvalou licenci nebo předplatné, pracovní stanici nebo plně mobilní platformu, jsme schopni poskytnout společnostem všech velikostí to správné řešení. Výsledkem je, že zákazníci Solid Edge jsou schopni přinášet lepší návrhy a přicházet s inovativními nápady.“

Solid Edge ST8 je dostupný od letošního léta. Více informací najdete na www.siemens.com/plm/st8.

ST8 Hero model
Modulární robot Armourdillo od společnosti Robosynthesis byl kompletně navržen v Solid Edge

Siemens PLM Software, obchodní jednotka divize Siemens Digital Factory, je předním světovým poskytovatelem softwaru systémů a služeb pro řízení životního cyklu výrobku (PLM) a softwaru řízení výrobních operací (MOM), s devíti miliony licencí a 77 000 zákazníků po celém světě. Siemens PLM Software se sídlem v texaském městě Plano spolupracuje se svými zákazníky a poskytuje jim průmyslová softwarová řešení, která pomáhají podnikům dosáhnout udržitelnou konkurenční výhodu tím, že vytvářejí konkurenceschopné moderní výrobky. Více informací o produktech a službách Siemens PLM Software naleznete na www.siemens.cz/plm.


Mohlo by vás zajímat: