Google překladač: English Deutsch

Autodesk Academia Fórum 2015

Autor článku: Petr Fořt   

Tags: Autodesk | BIM | Brno | PLM | Reportáž | VUT | Vzdělávání

autodesk forum ilustracniSetkání, které patří již k dlouholeté tradici podpory odborného vzdělávání v České a Slovenské republice, proběhlo v průběhu měsíce listopadu v novém prostředí univerzitního kampusu Vysokého učení technického v Brně. Reprezentativní prostředí ojedinělé budovy sférické auly Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií hostilo zástupce bezmála stovky středních, vyšších a vysokých škol, které se staly v průběhu pětadvacetiletého působení společnosti Autodesk v České republice součástí celosvětové odborné komunity. Nadnárodní projekt Autodesk Academia má zcela zásadní význam pro rozvoj podpory školství v globálním rozsahu. V současné době zahrnuje mezinárodní komunita několik miliónů členů ze středních, vyšších a vysokých škol po celém světě.


Autodesk Academia Fórum 2015 se konalo v novém kampusu VUT v Brně

Letošní setkání škol integrujících do odborné výuky nové industriální technologie z oblasti PLM, BIM technologií, územního plánování, grafiky a vizualizace, se neslo v duchu rozvoje spolupráce na úrovni dlouhodobých projektů. Autodesk v této oblasti nabízí školám vynikající licenční politiku, která nadstandardně rozvíjí myšlenky využívané v oblasti tvorby digitálních prototypů a velmi úzce ji provazuje se zkušenostmi z technické odborné praxe. Právě v této oblasti bylo na konferenci patrné, že je neustále co vylepšovat, a je jistě příjemné, že je Autodesk schopen dlouhodobě a kontinuálně přizpůsobovat své strategie v přímé spolupráci se školami s ohledem na národní specifika vzdělávání. Výrazným pomocníkem v této oblasti je existence globálního komunitního cloudového řešení, které zprostředkovává žákům a studentům škol distribuci aplikací. Právě setkání se zástupci Autodesku s náhledem na globální rozvoj podpory školství nastínilo v této oblasti zcela zajímavé směry a možnosti svázané především s rozvojem všudypřítomných internetových technologií.


Udělování odborných certifikací školám je již tradiční událostí, Jaroslav Kletečka z VOŠ a SPŠ ve Žďáře nad Sázavou

Neodmyslitelnou součástí společenského večera bylo také předávání odborných certifikací školám, které se dlouhodobě podílí na rozvoji moderní výuky odborného softwaru v České republice více jak dvě desetiletí. Je jistě příjemné, že těchto aktivních odborných škol, a především nadšených pedagogů přibývá. Pro druhý den setkání připravil tradiční pořadatel těchto setkání, společnost Computer Agency, program věnovaný prohlídce nových výukových prostor a laboratoří naší přední technické vysoké školy, které byly v uplynulých několika letech vystavěny v Králově Poli. Lze si jen přát, aby systematický rozvoj výuky techniků a odborníků ve spolupráci s globálním průmyslem šel ruku v ruce se špičkovými technologiemi a stále rostoucím významem odborného vzdělávání v naší republice.


Mohlo by vás zajímat: