Google překladač: English Deutsch

Výsledky soutěže Tekla Global BIM Awards 2016

Autor článku: Martin Maťašovský   

Tags: BIM | Soutěž | Stavebnictví | Tekla

CADobrazek ilustracniV měsíci září 2016 vyhlásila společnost Trimble Solutions vítěze již tradiční celosvětové soutěže 3D modelů staveb vytvořených v programu Tekla Structures Tekla Global BIM Awards 2016. Do národního kola této soutěže, organizovaného společností Construsoft, výhradního prodejce programu Tekla Structures pro Českou republiku a Slovensko, se letos z těchto zemí přihlásil rekordní počet různorodých projektů, které bojovaly o své hlasy v sedmi vyhlášených kategoriích: komerční projekty, projekty veřejného zájmu, projekty infrastruktury, průmyslové projekty, projekty menšího rozsahu, sport a rekreace a studentské projekty. Nejlepší projekty byly slavnostně představeny a oceněny na 19. ročníku Setkání uživatelů programu Tekla Structures v Přerově. Rádi bychom vám představili nejúspěšnější české a slovenské modely z letošního ročníku soutěže.

Reaktivace Vysoké pece č. 1 v NKP Dolní oblast Vítkovic – Nástavba na Vysoké peci č. 1 – Bolt Tower

Projekt ocelové nástavby na vysoké peci v Dolní oblasti Vítkovic. Projekt byl oceněn 1. místem v kategorii Projekty veřejného zájmu a přihlášen do mezinárodního kola soutěže.

Projekce: EXCON, a. s.

CADobrazek 1

Lávka Nabburg

Projekt výměny lávky v Nabburgu za novou.  Projekt se umístil jako první v kategorii Projekty infrastruktury a byl přihlášen do mezinárodního kola soutěže.

Projekce: SKÁLA a VÍT, s. r. o.

CADobrazek 2

Administrativně skladový areál Sliačska

Projekt komplexního návrhu zpracování areálu na Sliačskej ulici v Bratislavě. Tento projekt byl vybrán jako nejlepší v kategorii Komerční projekty a byl přihlášen do mezinárodního kola soutěže.

Projekce: HESCON, s. r. o.

CADobrazek 3

Plavecký bazén Brušperk – Tobogan

Projekt toboganu v plaveckém bazénu v Brušperku se umístil na 1. místě v kategorii Sport a rekreace a byl přihlášen do mezinárodního kola soutěže.

Projekce: TMETAL, s. r. o.

CADobrazek 4

Výroba polotovarů pro automobilový průmysl SKC SLOVAKIA new foundry

Projekt výrobní haly s administrativní budovou. Projekt byl oceněn 1. místem v kategorii Průmyslových projektů a přihlášen do mezinárodního kola soutěže.

Projekce: VISIA, s. r. o.

CADobrazek 5

Rozhledna

Projekt rozhledny byl vyhlášen jako nejlepší mezi studentskými projekty a přihlášen do mezinárodního kola soutěže.

Projekce: Střední průmyslová škola stavební ve Valašském Meziříčí (Pavla Sobotková a Adam Šimíček).

CADobrazek 6

Kareta Bruntál

Projekt skladu kameniva a dopravníkových mostů. Projekt vyhrál v soutěži veřejné hlasování.

Projekce: Rostislav Reinold.

CADobrazek 7

Auto

Model závodního automobilu. Projekt získal zvláštní ocenění v kategorii Studentské projekty a postoupil do mezinárodního kola soutěže.

Projekce: Střední průmyslová škola stavební ve Valašském Meziříčí (Vladimír Krystyn).

CADobrazek 81


Mohlo by vás zajímat: