Google překladač: English Deutsch

Na český trh přichází nový CAM pro SOLIDWORKS

Autor článku: 3E Praha Engineering   

Tags: CAD | CAM | CAMWorks | SolidWorks

camworks ilustracniVzájemnou spojitost mezi CAD a CAM systémy není třeba v dnešní době nijak zpochybňovat. Jeden bez druhého se v podstatě neobejde. Existuje celá řada integrovaných řešení, která v jednom prostředí nabízí uživatelům komfortnější práci bez nutnosti přecházet mezi dvěma odlišnými prostředími a s tím souvisejícími problémy. Málokteré CAM systémy se však mohou pochlubit 100% integrací, jako je tomu v případě CAM systému CAMWorks pro Solidworks.

Revoluční technologie snižující nároky na ovládání systému

CAMWorks, který jako první mezi CAM systémy získal ocenění „Gold Partner“ systému Solidworks, se řadí mezi nejúspěšnější CAM systémy na trhu. CAMWorks pokračuje v překonávání tradičních metod obrábění a stejně jako je parametrické modelování v programu Solidworks založeno na útvarech, tak i CAMWorks využívá technologii rozpoznávání útvarů. Tato revoluční technologie CNC programování pomáhá uživatelům značně snížit čas přípravy NC kódů a klade také podstatně nižší nároky na ovládání celého CAM systému. Integrované CAD/CAM rozhraní poskytuje plnou podporu drah nástrojů jak na 3D modelu, tak i 2D geometrii. CAMWorks disponuje jednoduchým rozhraním a špičkovými strategiemi pro obrábění, díky kterým je uživatel schopen snadno obrobit jednoduché i tvarově složité součásti. CAMWorks generuje nejkomplexnější hrubovací a dokončovací dráhy nástroje, které optimalizují produktivitu a zajišťují tak nemalé úspory ve výrobě.

Podpora netradičních způsobů obrábění

CAMWorks disponuje vysoce výkonnou hrubovací technologií CAMWorks VoluMill. Tato technologie nabízí kombinaci optimálních drah nástroje s maximálním odebráním materiálu, a to takovým způsobem, že nejen snižujete čas vlastního obrábění a zároveň prodloužíte životnost frézovacích nástrojů. Pomocí CAMWorks VoluMill můžete zkrátit proces obrábění až o 80 %.

camworks 1

Díky patentovanému rozpoznávání útvarů v kombinaci s asociací obráběcích strategií s jednotlivými útvary je možné s CAMWorks dosáhnout významného snížení času programování (až o 90 procent) v porovnání s dalšími tradičními CAM systémy. Při přípravě NC programů CAMWorks plně podporuje nejenom 2,5osé, 3osé a víceosé frézování, ale i programování soustružnických strojů od těch nejjednodušších, přes vícekanálové soustruhy s poháněnými nástroji až po soustružnicko-frézovací centra.

camworks 2

Programování 2- až 4osých CNC drátořezů poskytuje intuitivní, automatické a efektivní metody tvorby drah řezání pro drátořezy. Řešení můstků, správného pořadí řezů, řezání většího množství tvarů zároveň je tak velice snadné.

Abychom ověřili správnost vygenerovaných drah, je potřebná kvalitní, spolehlivá, a především pak reálná simulace stroje. Strojní simulace CAMWorks dokáže zcela eliminovat chyby v programu díky využití poslední technologie pro reálnou strojní simulaci G-kódu, který je následně použit v CNC stroji. CAMWorks je prvním CAM systémem, který přináší reálnou simulaci G-kódu, plně integrovaného do programovacího prostředí. Na rozdíl od dalších CAM systémů, které používají simulaci stroje založenou na CL datech, využívá k simulaci stroje CAMWorks aktuální G-kód pro zajištění přesnosti a bezchybnosti.

camworks 3

Obrábění na základě tolerancí

Pomyslnou třešničkou na dortu je funkce obrábění na základě tolerancí modelu. Se zavedením obrábění na základě tolerancí budou minulostí úkoly spojené s přípravou součástí s přesnými tolerancemi, asymetrickými tolerancemi, tolerancemi povrchu a dalšími anotacemi, které mají být pro obrábění zohledněny. Nejenže CAMWorks automaticky identifikuje výrobní funkce a automaticky vytvoří dráhy nástrojů, ale nyní také rozezná tolerance a drsnosti povrchu, které jsou asociované s útvary a pro které přizpůsobí výběr nástroje, otáčky, posuvy, atd. pro vygenerování nejlepší dráhy nástroje. Je to vůbec první aplikace, která využívá tyto informace pro automatizaci a výrazné urychlení výrobního procesu.

Nevěříte výše uvedenému? Neváhejte kontaktovat dodavatele systému CAMWorks, společnost 3E Praha Engineering a systém si nechte předvést, případně si jej sami vyzkoušejte. Více informací na www.3epraha.cz.


Mohlo by vás zajímat: