Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Co je nového u Cimatronu

Úterý, 22 Duben 2008 20:20
Cimatron1399_817.jpgZačátkem března se novým a jediným distributorem Cimatronu stala firma T-Support. Dříve tato firma zastupovala GibsCAM, před jeho spojením s Cimatronem v lednu letošního roku. Dřívější distributor Cimatronu, firma Dagis, se zaměřila na jiný CAM produkt. Novinky v CimatronuE verze 8.5 jsou zaměřeny na skupinovou spolupráci, vylepšení funkčnosti, spolupráci s katalogy CADENAS a konstrukci lisovacího nářadí.
Nová funkčnost ve skupinové spolupráci má zvýšit produktivitu technologických skupin tím, že na jednom projektu spolupracuje více lidí. Díky jednotné databázi a asociativitě je možné provádět konstrukční a NC programovací práce paralelně. Upravena byla funkčnost automaticky vytvářené dokumentace, která zlepšuje komunikaci mezi NC programátory a dílnou. Do automatického vrtání myly přidány nové operace jako profilování otvorů a závitů, kapsování pro přípravu předvrtání u obtížně vrtaných ploch.
 
Cimatron833_817.jpgV 5osém obrábění přibyly strategie pro spirálové frézování, 3 až 5osé transformace a hrubování lopatek.
Katalogy PARTsolutions firmy CADENAS jsou integrovány do prostředí Cimatronu a pomáhají konstruktérům a NC programátorům při jejich činnosti.
V konstrukci lisovacích nástrojů jsou vytvářeny pomocné plochy přidržovačů a rozvinutí dílu na těchto plochách.