Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Siemens Synchronous Technology pro digitální vývoj výrobku

Čtvrtek, 24 Duben 2008 10:08

Siemens PLM Software oznámila zavedení průlomové synchronní technologie – Synchronous Technology - pro digitální vývoj výrobku. Poprvé v historii je možné díky této technologii modelovat nezávisle na předchozí historii, což umožňuje uživateli až 100x rychlejší způsob konstrukce. Tato nově patentovaná technologie, bude uvedena na trh na strojírenském veletrhu Hannover Messe 2008 a zároveň pomocí internetové konference. Kombinuje to nejlepší z parametrického způsobu modelování s přímým modelováním a je integrována do nových verzích systémů NX a Solid Edge.

Synchronní technologie je prvním CAD řešením, které zároveň synchronizuje geometrii a pravidla prostřednictvím nového systému pro podporu rozhodování. Tím urychluje inovace ve čtyřech klíčových oblastech:

  • Rychlé zachycení myšlenky: Synchronní technologie umožňuje zachytit myšlenky tak rychle, jak vznikají a umožňuje až 100 krát rychlejší návrh výrobku. Konstruktéři mohou daleko více času věnovat inovacím, což jim umožňují nové nástroje podporující modelování řízené rozměry oproštěné o pracné přemýšlení o budoucích možných závislostech. Technologie definuje kóty, parametry a pravidla návrhu při jeho tvorbě nebo při úpravách bez nutnosti znalosti historie modelu.
  • Rychlé konstrukční změny: Synchronní technologie automatizuje realizaci plánovaných nebo neplánovaných změn na modelu v sekundách namísto v hodinách při nesrovnatelně jednodušším postupu úpravy bez ohledu na původ prvku, ať již vytvořeného s historií, nebo bez historie.
  • Zlepšení využitelnosti dat nezávislých na CAD systému: Synchronní technologie umožňuje uživatelům využívat CAD data ostatních systémů bez nutnosti jejich opětovného přemodelování. Uživatelé toho s výhodou využijí v prostředí s mnoha CAD systémy a různými typy dat. Funkce nazvaná „předpokládaný výběr“ automaticky předvídá funkce různých prvků bez nutnosti definice vazeb nebo detailu prvku. Tak se zvyšuje možnost opětovného využití původních návrhů a efektivnost subdodavatelů.
  • Nové možnosti uživatelů: Synchronní technologie poskytuje uživatelům nové možnosti, které zjednodušují složitost 3D návrhu na úroveň 2D. Vzájemná provázanost spojuje historicky oddělené 2D a 3D prostředí a poskytuje robustní 3D modelář s jednoduchostí obsluhy jako je ve 2D prostředí. Nová technologie automaticky odvozuje běžné vazby a provádí standardní operace už podle polohy kurzoru.

Synchronní technologie bude jako patentovaná aplikace společnosti Siemens PLM Software integrována výhradně do nových verzí produktů Solid Edge a NX a rozšiřuje možnosti technologií D-cubed a Parasolid. Uvedení nových verzí je naplánováno na 21. května u příležitosti celoroční konference společnosti Siemens PLM Software v Bostonu.