Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

SolidVision "World" 2008

Čtvrtek, 22 Květen 2008 17:29
SolidV05558_821.jpgTradiční, tento rok již jubilejní desáté, setkání uživatelů SolidWorks a SolidCAM a zákazníků společnosti SolidVision se konalo v Mílovech v OREA hotelu Devět skal ve dnech 13. a 14. května. Krásné a slunečné ráno spíš zvalo do přírody, aby v čase zahájení bylo nahrazeno slušným deštěm. A tak nakonec asi stovka účastníků raději zaplnila konferenční sál a sledovala zajímavý program. Ten oproti minulým ročníkům doznal změn, byl natažen na 2 dny a převzal tak trochu model velmi úspěšných konferencí SolidWorks World. Dopoledne společné přednášky a odpoledne specializované workshopy. Což ostatně neopomněl zdůraznit ve své prezentaci hostující zástupce společnosti SolidWorks, Zdeněk Bašta. Ten také seznámil účastníky s oficiálním počtem prodaných licencí programu SolidWorks v České republice a s tím, že téměř polovinu z nich prodal právě pořadatel setkání. A když to půjde tak dál, tak by zanedlouho mohlo být místo stovky účastníků třeba 450, a to by byla celá jedna desetina letošního SolidWorks World 2008 v San Diegu. Ve společném přednáškovém programu našly svoje místo příspěvky o 3DVIA Composeru, PDMWorks a COSMOSWorks, nebo praxe použití reverzního inženýrství ve společnosti Cutisin. V odpoledních programech jistě měli mnozí účastníci trochu dilema, neboť na mnohé současně probíhající prezentace by se potřebovali naklonovat. Já jsem nakonec zvolil přednášky Ondřeje Zeleného, které byly výborné, a vytknul bych mu jedině nadměrné používání slova funkcionalita (při tom se mi ježí všechny chlupy na těle) a mimické zvýrazňování uvozovek.



V průběhu odpoledne také probíhala ModelMania, do které se přihlásilo 25 soutěžících.



To, že konstruktéři jsou hraví, dokázali večer při luštění hlavolamů a v pojízdném kasinu. S penězi vyhranými v ruletě a Black Jacku pak vzniklé bankovní skupiny účastníků konference o půlnoci dražily hlavní cenu – dobré víno.



Druhý den dopoledne zahájilo vyhlášení vítězů v ModelManii. Skutečný vítěz musel odjet už předchozího večera, a tak svoji cenu přenechal dalšímu v pořadí. Předávání cen se ujal mediálně známý účastník konference Josef Mladý, který předal věcné ceny batoh, tiskárnu a navigaci. Výherci první ceny, který dostal navigaci, neopomněl připomenout, že se cena dostala opravdu do správných rukou, neboť jeho příjmení znělo – Zabloudil.



Na účastníky pak při další prezentaci zřejmě poněkud doléhala únava z předchozího dne, protože obvyklé vtípky Ivana Cimra při výkladu novinek a vylepšení v SolidCAMu nenacházely odezvu. Program konference končil odpoledne dalšími specializovanými workshopy a spokojení hosté se pak rozjeli do svých domovů.
Organizátoři prokázali schopnost sestavit zajímavý program a nám účastníkům nezbývá než se opravdu těšit, co přichystají příští rok.