Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Siemens uvádí novinky se synchronní technologií

Pátek, 23 Květen 2008 14:30
Siemens821.jpgSpolečnost Siemens PLM Software oznámila uvedení nových verzí softwarů Solid Edge a NX6. Obě novinky poskytují funkce založené na minulý měsíc ohlášené technologii.
Solid Edge se synchronní technologií je základním prvkem produktového portfolia Velocity Series a kombinuje rychlost a pružnost přímého modelování s precizností kótami řízeným návrhem, díky čemuž poskytuje rychlý a pružný způsob tvorby návrhu. Obsahuje nové klíčové vlastnosti, které urychlují inovaci, včetně interaktivního návrhu, rychlejších editačních nástrojů, nativních multiCAD prvků a 2D/3D pracovních postupů. Nové interaktivní prostředí umožňuje uživatelům vyvíjet 3D modely bez jakéhokoli předběžného plánování. S přímými "Grab and Go" nástroji tvoří uživatelé modely prakticky bez příkazů a iterují návrhové scénáře bez ohledu na to, jak byl model vytvořen. Modelování zaznamenává prvky do kolekcí a vyhýbá se časově náročným regeneracím při změnách.
Operace přidané v průběhu návrhu mohou řídit velikost a polohu již vytvořené geometrie. Všechny nástroje Solid Edge lze používat i na importovaných modelech stejným způsobem jako při práci na vlastních modelech. Při úpravách přitom zůstanou zachovány všechny důležité geometrické podmínky. Úpravou dat od dodavatele se stejnou lehkostí jako by byly vytvořeny v Solid Edge, uživatelé mohou provádět změny rychleji, než jejich dodavatel.
Uživatelé upravují součásti nebo sestavy rychle a snadno výběrem modelu a "protahováním" do pozice, jako by to prováděli ve 2D. Uživatelské rozhraní využívá výkonu nové platformy Microsoft Office 2007, kde mají uživatelé dostupné nejčastější operace při výběru prvků.

Také do obsáhlých konstrukčních nástrojů produktu NX byla integrována nová synchronní technologie, čímž bylo dosaženo významného vylepšení při navrhování, simulaci a výrobě.
Nástroj Design Freedom v NX6 kombinuje nejlepší techniky modelování pomocí vazeb s přímým modelováním v nové technologii, která poskytuje uživatelům až 100krát rychlejší navrhování. NX 6 zvládá extrémně složité problémy pomocí obsáhlých CAD/CAM/CAE nástrojů. Pokročilá simulace v NX 6 zvládá nejnáročnější úkoly CAE a přináší 30% snížení potřeby fyzických prototypů.
Sjednocení procesů v NX 6 umožňuje vývoj produktů ve vzájemné spolupráci rozsáhlých týmů, s o 20 % kratšími časovými cykly, kterých dosahuje pomocí zlepšení účinnosti procesů, jako je například obrábění podle prvků. S NX 6 technici produktivněji využívají data nezávisle na CAD systému v jejich vlastním návrhu, vlastními analýzami a výrobními procesy, čímž redukují potřebu opětovného získávání dat pro analýzu a výrobu.
Znalosti o produktu jsou využívány v navazujících aplikacích prostřednictvím PMI dat. Využití PMI spadá i do automatizace při prvkově orientovaném CNC programování v NX CAM, kde zkrátí čas při NC programování o 20 procent.
Znalosti v CAE oblasti jsou navíc koordinovány prostřednictvím modulu NX Advanced Simulation, který aktualizuje nový datový CAE model a CAE strukturu sestavy výrobku dostupnou v aplikaci Teamcenter .
Vydání nových verzí obou produktů je naplánováno na léto 2008.