Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Výkonná základní deska s unikátní chladicí technologií

Pátek, 23 Květen 2008 14:33
Asus přichází na trh s novou základní deskou M3N-HT Deluxe/Mempipe. Tato výkonná deska obsahuje důmyslnou chladicí technologii Cool Mempipe pro dosažení extrémního výkonu. Základní deska je osazena čipovou sadou SLI NVIDIA nForce 780a a nejnovějšími grafickými technologiemi 3-way SLI a Hybrid SLI, disponuje také uživatelsky přívětivými funkcemi jako Asus Express Gate, čímž se stává zajímavou pro platformu AMD.
Technologie Cool Mempipe umožňuje snížení teploty paměti až o 10 °C v případě vodního chlazení a až o 5 °C při chlazení vzduchem. Toto chlazení paměti pomocí tepelných trubic účinně odvádí teplo generované paměťovými čipy do tepelné nádrže, umístěné poblíž zadních IO portů, odkud je odváděno pomocí vzdušných proudů vznikajících uvnitř systému. Hlavním faktorem, který ovlivňuje výkonnost základní desky, je konstrukce jejího napájení. 8+2fázová konstrukce napájení poskytuje základní desce M3N-HT Deluxe/mempipe 94% energetickou účinnost. Dvě fáze jsou vyhrazeny ovladači integrované paměti a pro sběrnici HT, což zaručuje stabilní a spolehlivé napájení jak procesoru, tak paměti, a to pod libovolným zatížením. Delší životnosti komponent a nižších energetických ztrát je dosaženo použitím kvalitních součástek, které zahrnují například MOSFET s nízkým RDS (on) pro minimální ztráty při spínání a nižší teplotou, tlumivky s feritovým jádrem s nižšími hysterezními ztrátami.
Kromě výkonu klade výrobce důraz také na uživatelsky přívětivé prvky. Za 5 vteřin umožní technologie Asus Express Gate uživatelům přístup na internet bez nutnosti spouštět Windows nebo přistupovat k pevnému disku. S touto praktickou funkcí budou uživatelé moci přistupovat ke službám Skype, IM, YouTube, pracovat s e-maily a stahovat či sdílet data.

Základní technické parametry modelů M3N series

  M3N-HT Deluxe/Mempipe M3N-HT Deluxe/HDMI M3N-HD/HDMI M3N-H/HDMI
Procesor Podpora procesorů AMD AM2+/AM2t
Čipová sada NVIDIA nForce 780a SLI NVIDIA nForce 750a SLI NVIDIA GeForce 8300
Operační paměť DDR2 1 066/800/667
Grafická karta Integrovaná grafická karta NVIDIA GeForce 8 Series
  • Podpora Hybrid SLI
  • Podpora technologie HDMI
  • Podpora HDMI/DVI/RGB
  3 x PCIe x16 podpora NVIDIA SLI Tech @ dual x16 nebo triple x8 mode 2 x PCIe x16 podpora NVIDIA SLI Tech @ dual x8 mode 1 x PCIe x16
  Podpora PCIe 2.0
Pevné disky  6 x SATA 3Gb/s port s RAID 0, 1, 0+1, 5 a podpora JBOD
   1 x External SATA 3Gb/s port  N/A  N/A
LAN  Vestavěná NVIDIA 1x Gb MACExterní Gb PHY
Zvuk  8kanálový HD
AI Lifestyle funkce   Cool Mempipe  N/A  N/A  N/A
   Express Gate  Express Gate Lite