Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Wacom Cintiq 12WX održel ocenění TIPA

Čtvrtek, 29 Květen 2008 15:44
Wacom-Cintiq-12WX_822.jpgSpolečnost Wacom oznámila, že asociace TIPA (Technical Image Press Association) zvolila Cintiq 12WX, přenosný a kompaktní interaktivní displej s perem nejlepším digitálním příslušenstvím v Evropě. O tomto prestižním ocenění rozhodli na valném shromáždění asociace TIPA v Římě vydavatelé 27 členských časopisů o fotografování z 11 evropských zemí. Posudkovou komisi asociace TIPA konkrétně zaujala kombinace bezdrátové a bezbateriové technologie pera a LCD obrazovky s velkým rozlišením, která umožňuje pracovat s obrazy přímo na displeji, což při retušování a kreslení umožňuje intuitivnější průběh práce. Cintiq je také vybaven vynikajícími doplňky pro práci s fotografiemi v aplikacích a zajišťuje dokonalou kontrolu a realistické výsledky. Pro Cintiq 12WX je klíčová jeho velikost a stylový design. Tenké rozměry a váha 2 kg jej činí extrémně flexibilním. Díky kombinaci špičkové kvality, 12.1” TFT displeje a pera snímajícího tlak mohou uživatelé pracovat přímo na vysoce kvalitní obrazovce, což umožňuje intuitivnější a rychlejší průběh práce. Obrazovka WXGA má rozlišení 1280 x 800 pixelů s barevnou hloubkou 24 bitů a široký úhel pohledu 170 stupňů.
Cintiq 12WX má společný technologický základ profesionální produktové řady společnosti Wacom včetně ExpressKeys a Touch Strips. Tyto dvě sady jsou volně programovatelné, pětitlačítkové klávesnice, které jsou přednastaveny pro často užívané modifikační klávesy, jako jsou např. CTRL, ALT, SHIFT, SPACE nebo pro spouštění funkcí, jakou je např. funkce přepínání displeje. Touch Strip funguje jako posouvací lišta a současně umožňuje zaostřování (zoom) a posouvání v aplikacích.
Ergonomicky vyspělé, bezdrátové a bezbateriové pero Grip Pen je přesné a zajišťuje zdokonalenou kontrolu a realistické výsledky díky rozlišení 5,080lpi a citlivosti přítlaku 1,024 úrovní jak u hrotu, tak i gumy pera. Funkčnost naklápění podporují úhly až do 60 stupňů.
Cintiq 12WX dostanete například v ceně Corelu Painter Essentials za 30.885 Kč včetně DPH.