Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

24" LCD monitor HP s 30bitovou barevnou hloubkou

Středa, 11 Červen 2008 15:07
Významnou novinku v oblasti monitorů pro náročnou grafiku představila firma HP. Širokoúhlý LCD monitor HP DreamColor LP2480zx s úhlopříčkou displeje 24" (1920×1200 bodů) a LED podsvícením využívá 30bitovou barevnou hloubku pro zobrazení více než miliardy barev. Cena panelu je přitom ve srovnání s jiných high-end LCD displeji pro profesionální použití nižší. Tato efektivní kombinace nabízených vlastností, vysokého výkonu a nízké ceny eliminuje dlouhotrvající překážku, dosud omezující tvorbu digitálního obsahu – cenovou dostupnost a zachování barevné přesnosti mezi zařízeními. HP DreamColor, který poskytuje přesné a očekávatelné barvy společně s jednoduchým procesem jejich správy, zaručujícím odpovídající barevné podání v celém průběhu tvorby, je výsledkem technologické spolupráce se společností DreamWorks Animation. Zaměřuje se na zvýšení barevné věrnosti v tak náročných oblastech, jako jsou animace, vývoj her, zpracování filmu a videa, vysílání, produktový design a výtvarné umění.
Nový displej je navržen pro profesionály, pro něž je přesná správa barev a jejich správné zobrazení nezbytností, a pro spotřebitele, kteří se orientují na využití posledních technologických inovací. Barevné podání nového displeje HP je s běžnými LCD panely jen stěží srovnatelné, barevný gamut je výrazně širší, zobrazit lze 63krát více barev. Červená, modrá a zelená jsou viditelně hlubší, černá je dle slov výrobce čtyřikrát tmavší a nastavení bílé je programovatelné pro zvýšení relativní přesnosti.
Nový HP DreamColor LP2480zx obsahuje HP DreamColor software, který umožňuje nastavit na displeji hodnověrné, přesné a přirozené barvy, a DreamColor kalibrační sadu pro přesnou kalibraci.
LP2480zx je prvním displejem, který bude představen v rámci HP DreamColor technologické iniciativy,  dvouleté technologické spolupráce mezi HP a společností DreamWorks Animation. Cílem této iniciativy je zachování barevné věrnosti ve všech aplikacích, zařízeních a typech médií.
Monitor bude dostupný v České republice od konce června za předpokládanou cenu 35 900 Kč bez DPH. Jeho technickou specifikaci najdete na stránkách HP zde.