Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

ArcPad 7.1.1 přináší zlepšení produktivity

Středa, 25 Červen 2008 17:58
esri826.jpgSpolečnost ESRI uvolnila novou verzi softwaru ArcPad 7.1.1 pro práci s GIS a sběr dat v terénu. ArcPad je určen pro nejrůznější odvětví a organizace, které potřebují editovat nebo mít k dispozici data GIS v terénu. Spolu s ArcPad Application Builder, rozhraním pro vývoj a úpravy uživatelských aplikací pro ArcPad, přispívá k efektivnějšímu sběru dat v terénu a umožňuje terénním pracovníkům provádět rychlá a přesná rozhodnutí. ArcPad umožňuje využívat GIS a GPS prostřednictvím příručních mobilních zařízení. Je možné ho upravovat pomocí ArcPad Application Builder a také integrovat s desktopovými technologiemi ESRI – práci v terénu lze prostřednictvím tzv. oddělené editace začlenit do podnikového GIS. Mezi hlavní novinky ArcPad 7.1.1 patří:
  • vylepšená podpora relační databáze Microsoft SQL – ArcPad 7.1.1 pracuje s relačními tabulkami MS SQL včetně dodatečných vlastností (např. podpora globálních ID v rámci geodatabáze).
  • satelitní objekty – pro vývojáře byla do objektu GPS přidána nová vlastnost zvaná Satelity (Satellites). Satelity vrací soubor satelitních objektů. Pro přístup k těmto objektům mohou vývojáři aktualizovat GPS nadstavby třetích stran.
  • nástroj pro extrakci dat z datové sady StreetMap (jen pro Severní Ameriku) a pohodlnější práce s těmito daty (více paměti pro běh).
ArcPad Application Builder 7.1.1 bude automaticky rozeslán uživatelům s platnou systémovou podporou software (maintenance). Držitelé ArcPad 7.1 si mohou zdarma stáhnout upgrade na ArcPad 7.1.1 z webové stránky ArcPad. Registrační čísla ArcPad a ArcPad Application Builder předchozí verze jsou platné i pro tento upgrade; česká lokalizace je součástí instalace. Více informací o softwaru ArcPad a zkušební plnou verzi ke stažení (funkční ve 20minutových intervalech) najdete na webové stránce firmy ESRI.