Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nová verze thinkdesign a thinkPLM

Pátek, 04 Červenec 2008 00:29
plm_transp828.jpgThink3 uvedla na trh novou verzi CAD a PLM řešení thinkdesign Suite a thinkPLM Suite 2008.1. Thinkdesign Suite integruje CAD řešení soustředěním funkcí do čtyř hlavních produktových řad: thinkdesign Engineering pro strojírenství, thinkdesign Tooling pro nástrojaře a techniky, thinkdesign Styling pro návrháře a designéry a nakonec thinkdesign Professional, která slučuje všechny tři řady do jednoho řešení.

ThinkdesignSuite 2008.1 přináší zlepšení ve všech oblastech, z nichž lze vypíchout zlepšenou práci s vrstvami a pracovnímu rovinami, speciálními funkcemi pro lisovací formy a zvýšení výkonnosti 2D výkresů. Vizualizační funkčnost – Renderer, byla přepsána pro dosažení vyšší rychlosti a zvýšil se uživatelský komfort. Renderer je zahrnut ve větvích Professional, Engineering a Styling. Vylepšeno bylo i uživatelské rozhraní včetně sjednocení nastavení statického a dynamického renderování. Nově implementovanou funkčností je interaktivní objemové modelování (ISM).

V řešení Engineering je nový modul Tubing pro navrhování potrubí s možností automatického vkládání spojek a T propojení, jakmile je 3D trajektorie hotova. Thinkdesign Tooling je vylepšen o funkce Compensator, které dovolují výpočet kompenzací plechových součástí. Další vylepšení zrychlují a optimalizují načítání sítí, výpočtu, a extrakce křivky.

V modulu Die Design jsou nové funkce dovolující lepší definici a kompenzaci střižných hran a kompenzace lokálního a cílového tvaru.

Řešení Syling je doplněno o novou možnost skloněného vytažení (rake sweep), které dovoluje uživatelům sadu ploch jako druhý vodící prvek. Výběrem jedné nebo dvou stan, ze kterých bude vytvořena plocha, jestliže řez není umístěn na jednom konci první řadící křivky. Mimo to je rozšířeno racionální vytažení o rotační vytažení tvořené rotováním sady řezů okolo osy. Průniky jsou detekovány a označeny speciální zprávou.

Samostatné řešení Modifier, vyvinuté k úpravám objemových těles a ploch z jiných CAD systémů, používá GSM (global shape modeling – globální modelování tvarů) a ISM (interaktivní modelování těles).

ThinkPLM suite
Sada Think3 Product Lifecycle management od nynějška umožňuje plnou integraci s Microsoft Outlook a dalšími produkty z rodiny Microsoft Office, kde databázové jádro disponuje propojením na uvedené produkty. Aplikace WebTeam umožňuje uživatelům vzdálený přístup k databázi thinkPLM a stahovat či nahrávat potřebné informace. Novinkou této verze je přepracování rozhraní na formu řízení pomocí úkolů. Dalším nově podporovaným produktem je Solid Edge, jehož modely lze načítat do thinkPLM.