Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

TomTom představuje nový standard v oblasti navigací

Čtvrtek, 28 Srpen 2008 16:59

Společnost TomTom představuje svůj nejnovější produkt TomTom GO x40 LIVE. TomTom GO x40 LIVE přináší dynamickou navigaci a průvodce trasami, který se neustále přizpůsobuje měnícím se dopravním podmínkám a vždy ukazuje řidiči tu nejrychlejší trasu k cíli. Tři modely řady TomTom GO x40 LIVE přicházejí s novou, rozšířenou verzí unikátní technologie TomTom IQ Routes. TomTom IQ Routes je nyní založena na informacích o historických cestovních časech pro každou trasu, specifikovaných pro každý den v týdnu v pětiminutových intervalech.

Nový TomTom GO x40 LIVE se automaticky připojuje ke službě TomTom High Definition (HD) Traffic, která zajišťuje nejpřesnější a nejpodrobnější aktuální dopravní informace. Kromě Nizozemí, kde byla tato služba spuštěna již koncem roku 2007, bude nyní poprvé dostupná v Německu, Velké Británii, Francii a Švýcarsku. Pokud se naměřené dopravní podmínky odlišují od očekávaného tempa jízdy, TomTom GO x40 LIVE automaticky vypočítá lepší alternativní cestu, je-li dostupná. Podle toho se upraví i předpokládaný čas příjezdu.

 

Řada TomTom GO x40 LIVE obsahuje vestavěnou plug & play konektivitu a přichází s množstvím cenných informačních služeb pro motoristy.

  • Unikátní služba TomTom High Definition Traffic zajišťuje nejpřesnější a nejaktuálnější dopravní informace během jízdy; nyní je poprvé dostupná v Německu, Velké Británii, Francii a Švýcarsku, stejně jako v Nizozemí.
  • TomTom Safety Alerts zahrnuje reportování o bezpečnostních kamerách a sdílení těchto informací v reálném čase; uživatelé se proto mohou vzájemně informovat o mobilních bezpečnostních kamerách.
  • TomTom Fuel Prices: aktuální informace o cenách benzínu vás zavedou do nejlevnějších tankovacích stanic, které se nacházejí při cestě nebo ve vašem okolí.
  • TomTom zpřístupňuje schopnosti online vyhledávání Local Search prostřednictvím služby Google. Výsledky vyhledávání lze pouhým stiskem tlačítka označit za cíl cesty. Tato služba poskytuje uživateli přístup k milionům různých lokací.

Nová řada TomTom GO x40 LIVE zahrnuje tři modely: TomTom GO 940 LIVE, TomTom GO 740 LIVE a TomTom GO 540 LIVE. Tyto modely přicházejí s plochým vzhledem a novým, kvalitním uživatelským rozhraním s vylepšenými ikonami, které zajišťují ještě snazší ovládání menu.

 

Všechny produkty se dodávají s bohatou nabídkou oceněných navigačních funkcí, včetně IQ Routes, HD Traffic coby součásti LIVE Services a TomTom Map Share – unikátní technologie TomTom pro vylepšování map. Zdokonalená funkce advanced lane guidance zajišťuje pokročilé řazení vozidla v jízdních pruzích a poskytuje řidičům jasné instrukce na složitých křižovatkách.

 

Nový Active Dock obsahuje systémový konektor umožňující částečnou integraci zařízení do vozidla, přičemž zajišťuje snadné dokování a nabíjení.

 

S ohledem na bezpečnost obsahuje nová řada TomTom GO LIVE kromě existujících bezpečnostních prvků i funkci voice command and control - poprvé mohou uživatelé plánovat trasu nebo zahájit telefonní hovory pomocí svého hlasu. Přes 100 úloh může být aktivováno hlasem, takže řidiči nemusejí vůbec spouštět zrak z vozovky.