Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

ThinkPad W700 – výkonná mobilní pracovní stanice Lenovo

Pátek, 05 Září 2008 18:16

Lenovo představilo ThinkPad W700, novou mobilní pracovní stanici vybavenou 17" displejem. Notebook využívá nejnovějších technologií a inovací, je vhodný pro velmi náročné uživatele vyžadující maximální výpočetní i grafický výkon. Jedná se o první mobilní pracovní stanici se zabudovaným digitizérem a funkcí pro kalibraci barev. Vedle těchto novinek se počítač může pochlubit například novou mobilní grafikou nVidia Quadro FX, novým čtyřjádrovým procesorem Intel, možností přikoupit dvojitý pevný disk v konfiguraci RAID, až 8 GB vysokorychlostní paměti DDR3, rozsáhlou konektivitou a multimediální vybaveností, včetně volitelné vypalovačky/přehrávače disků Blu-ray a DVD. Se zvyšující se mobilitou pracovníků v odvětvích, jako je vytváření digitálního obsahu, 3D design a výroba, digitální fotografie, výzkum (včetně ropného a plynárenského průmyslu), vzrůstají požadavky na plnohodnotný výkon mobilních pracovních stanic. Jinak řečeno zákazníci dnes požadují od mobilních stanic stejný výkon, jaký jim nabízejí stolní pracovní stanice.
Při návrhu ThinkPadu W700 se výrobce ptal přímo uživatelů a zapracovával jejich připomínky. Výsledkem jsou již zmíněná nezvyklá vylepšení, jako integrovaný digitizér a kalibrace barev. Na vývoji těchto dvou nových funkcí spolupracovalo Lenovo s Intelem. Funkce jsou určeny pro profesionální tvůrce digitálního obsahu a pomáhají jednoduše konfigurovat obraz, který lze buď přenést na celou obrazovku nebo na předem definované místo. Profesionální uživatelé, zejména pak fotografové využívající digitální fotoaparát, ocení integrovanou kalibraci barev. Při kalibraci se automaticky nastaví barva displeje, a to za o polovinu kratší dobu než při použití externí kalibrace.
ThinkPad W700 je vybaven lze nakonfigurovat až na 8 GB paměti s dalšími 2 GB rozšiřitelné paměti Intel Turbo Memory. Lenovo zároveň nabízí modely vybavené technologií Intel vPro. Stanici lze osadit dvojicí interních pevných disků, včetně jednotek SSD. Vedle graficky nVidia Quadro FX2700M nabízí počítač 3700M Open GL s až 1GB grafické paměti. Je vybaven bezdrátovým připojením Wi-Fi, stejně jako bluetooth a technologií ultraširokopásmového připojení. Modely podporující standard WiMAX budou na trh uvedeny později.
Volitelný displej WUXGA je až dvakrát jasnější než displeje předchozích modelů pracovních stanic, oproti nim vykazuje také širší barevnou škálu. Mezi externími konektory W700 podporuje Dual Link DVI, dále je zde VGA port. Nechybí univerzální čtečka paměťových karet a pro připojení periferií je k dispozici 5 USB portů. Přikoupit lze kromě jiného replikátor portů s dalšími možnostmi (eSATA, digitální monitor, audio porty atd.).
Stanice umožňuje vypnutí jednotlivých portů prostřednictvím BIOSu, vybavení dokoupitelnou čtečkou otisků prstů, čtečkou smart karet a pevným diskem s kompletním šifrováním. Bude vybavena více než 20 certifikacemi od nezávislých výrobců softwaru.