Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Mobilní pracovní stanice Celsius H pro nejnáročnější

Pondělí, 29 Září 2008 14:00

Fujitsu Siemens uvádí na český trh novou generaci mobilních pracovních stanic. Modely nové řady Celsius H představují výkonné vysokokapacitní systémy pro průmyslová odvětví vyžadující excelentní výpočetní výkon a špičkovou grafiku. Uplatnění tedy najdou například v grafickém designu, stavebním inženýrství, strojírenství nebo průmyslovém či webovém designu     .
Výkon pracovních stanic Celsius H265 a H270 zajišťuje procesorová technologie Intel Centrino 2. Obě verze jsou vybaveny dvoujádrovými procesory Intel Core2. Celsius H270 lze volitelně vybavit procesorem Intel Core2 Extreme nebo novými čtyřjádrovými procesory Intel Mobile, které budou představeny v průběhu letošního podzimu. Problém pro řadu Celsius H nepředstavují ani 3D aplikace náročné na grafický výkon, jež se běžně využívají v designérských a konstruktérských společnostech. O grafický výkon se stará grafická karta nVidia Quadro FX 770M s 32 paralelními CUDA jádry pro provádění výpočtů. Displej má úhlopříčku 15,4“ a rozlišení WSXGA+ (1680×1050) nebo WUXGA (1920×1200). Modely řady Celsius H váží 3 kg. Integrované vysokorychlostní rozhraní UMTS, Wi-Fi a Bluetooth uživateli umožňují přístup k firemním datům, e-mailům a samozřejmě k internetu. Administraci a řešení problémů lze díky technologii Intel vPro provádět prostřednictvím vzdáleného přístupu.
Počítače Celsius H disponují rozsáhlou konektivitou, od čtyř USB portů přes DVI a eSATA po sériové a paralelní rozhraní. DVI výstup je navíc vybaven technologií Dual Link a je tudíž kompatibilní i s 30“ displeji o vysokém rozlišení. Podporuje HDCP ochranu.
Replikátor portů i veškeré komponenty určené do modulární šachty, jako je DVD mechanika, druhá baterie nebo druhý pevný disk, jsou kompatibilní se všemi modely řady Esprimo Mobile a lze je zaměňovat a používat dle potřeby. 
Doporučené koncové ceny modelů Celsius H265 a H270 začínají na 34 900 Kč bez DPH. Podrobné informace o těchto pracovních stanicích najdete na webu výrobce zde.