Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nová Océ Arizona 350 GT pracuje s bílým inkoustem

Čtvrtek, 09 Říjen 2008 17:53

Společnost Océ rozšiřuje výrobní program o novou tiskárnu Océ Arizona 350 GT, která používá inkousty vytvrzované UV zářením a která nově zavádí podporu pro tisk bílým inkoustem a vyšší rychlosti produkčního tisku. Tiskárna Océ Arizona 350 GT bude vystavována na různých průmyslových výstavách a veletrzích po celém světě. Océ Arizona 350 GT je další generací výrobků v modelové řadě Arizona. Používá zobrazovací technologii Océ VariaDot, a proto poskytuje téměř fotografickou kvalitu výtisků prakticky ve všech aplikacích. Je navržena jako skutečně plochá tiskárna a může tisknout na širokou škálu pevných médií a podkladů. Lze ji vybavit doplňkem pro tisk z role (RMO), který umožňuje tisk na ohebná média podávaná z role. Tiskárna Océ Arizona 350 GT může být doplněna už v továrně nebo později přímo v místě instalace doplňkem White Ink Option pro tisk bílým inkoustem. Tento doplněk umožňuje podtisk na média nebo objekty, které nemají bílou barvu, nebo přetisk na prosvětlované aplikace na průhledná média, nebo tisk bílou jako přímou barvou. Podtisk bílou barvou vytváří základ pro materiály, které nejsou bílé, na tento základ se přidávají další barvy. To uživatelům umožňuje zvětšit rozsah nabídky o speciální aplikace. Přetisk bílou poskytuje difúzní vrstvu pro prosvětlované aplikace, které budou vidět z nepotištěné strany, což umožňuje uživatelům produkovat velmi kvalitní prosvětlované obrazy pro aplikace na prodejních místech. Bílý inkoust lze také použít jako přímou barvu, a proto je možné bílé oblasti v tištěném obrazu zvýraznit a dosáhnout výraznějšího účinku bílé barvy.
Arizona 350 GT dosahuje rychlosti produkčního tisku až 22,2 m2 za hodinu při tisku na pevná média a až 17,5 m2 za hodinu při použití doplňku pro tisk z role (RMO). To umožňuje uživatelům za jednu osmihodinovou směnu potisknout přibližně 60 kartonů o rozměrech 1,25×2,5 metru nebo více než 150 m2 ohebných médií. Celkově je nový model Océ Arizona 350 GT o 40% rychlejší než předchozí Océ Arizona 250 GT.

Základní charakteristiky
Tiskárna kombinuje architekturu skutečně plochého tisku s odděleným, specializovaným systémem pro tisk na média v rolích. Může tisknout na pevná média o šířce až 1,25 m, délce až 2,5 m a tloušťce 48 mm. Po instalaci doplňku pro tisk z role (Roll Media Option – RMO) může tisknout na ohebná média o šířce až 2,2 metru.
Océ Arizona 350 GT využívá zobrazovací technologii Océ VariaDot, která umožňuje tiskovým hlavám vytvářet tiskové body proměnné velikosti. Objem kapiček inkoustu se mění od 6 do 42 pikolitrů.
Tiskárna Océ Arizona 350 GT je skutečně plochý tiskový systém, který používá podtlakový stůl pro nehybné upevnění médií na rovný povrch, zajišťující přesný soutisk i při vícenásobných přetiscích. Lze tisknout bezokrajově. Protože není dána žádná minimální tisková oblast, lze používat opravdu jen tolik materiálu, kolik je potřeba, bez zbytečného odpadu substrátu. Stroj tiskne podél delší osy pevného média a optimalizuje tím výkonnost.
Arizona 350 GT může tisknout na podklady nepravidelných tvarů nebo na média, která nemají tvar čtyřúhelníka, na těžké materiály jako je sklo nebo na materiály, které mají nerovný povrch, např. na překližku.
Tiskárna je vhodná pro produkci široké škály reklamní grafiky, např. pro výstavní panely, prodejní poutače, informační tabulky s omezenou platností, reklamní bannery, prosvětlované i reflexní reklamní plochy, potisky pro dopravní prostředky nebo směrové tabule. Může však tisknout i na řadu jiných materiálů, než jsou jen „pravoúhlá, rovná a tenká“ média.