Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nové univerzální vysokorychlostní velkoformáty od Canonu

Úterý, 14 Říjen 2008 17:01

Canon imagePROGRAF iPF810Canon uvedl do prodeje v Evropě tři nové velkoformátové tiskárny pro oblasti CAD, GIS, reprografii a pro produkční tisk. Canon imagePROGRAF iPF810 a iPF820, které byly poprvé představeny na výstavě drupa v Německu letos v květnu, jsou prvními 44palcovými (1118 mm) pětibarevnými velkoformátovými tiskárnami v řadě imagePROGRAF. Další novinka, Canon imagePROGRAF iPF605 s minimálním rozlišením tisku 1200 dpi, je navržena pro tisk ve vysoké kvalitě do šíře 24“ (610 mm). Všechny tyto stroje používají pět barev a produkční tiskové hlavy umožňující vysokou rychlost tisku společně s nízkými provozními náklady.

Canon imagePROGRAF iPF810 a iPF820 vyprodukují výtisky formátu A1 za 24 vteřin a výtisky formátu A0 za 47 vteřin, což z nich dělá vhodná zařízení pro tisk ve velkých objemech ve vytíženém pracovním prostředí.
Canon imagePROGRAF iPF820Všechny nově uvedené produkty mohou na některé typy médií tisknout čáry o síle 0,02 mm s přesností 0,1%, což je důležité zejména pro oblast CAD/GIS.
Řada imagePROGRAF poskytuje podporu pro CAD formát dat HP GL/2 a HP-RTL. Tiskárny iPF810/820 umožňují skládání výkresů ve formátu HP-GL/2 a HP-RTL na roli papíru. V kombinaci s automatickým otáčením souborů v HP-GL/2 ze svislé do vodorovné polohy a opačně to zajišťuje optimální využití papíru.
Pro doplnění nových produktů Canon byl také uveden nový RIP software společnosti SCP. DaylightCAD for Canon umožňuje uživatelům nepřetržité zadávání tiskových úloh při individuálním používání, i v režimu pro více uživatelů. 
Model iPF820 je vybaven dvěma rolemi papíru s automatickým přepínáním, což umožní zvládat i velký počet tiskových úloh tištěných na různé druhy a velikosti médií. Volitelným příslušenstvím k tiskárně iPF810 je jednotka navíjení potištěného papíru, Canon imagePROGRAF iPF605která umožňuje rychlý tisk z role na roli ve velkých objemech. Všechny tři nové stroje, včetně Canon imagePROGRAF iPF605, umožňují tisk bez okrajů.
imagePROGRAF iPF810 a iPF820 používají “hot swap” zásobníky inkoustu o objemu 330ml nebo 700ml a dovolují vyměňovat inkousty v průběhu tisku. Obě tiskárny jsou vybaveny pevnými disky o kapacitě 80GB, kam lze ukládat opakované tiskové úlohy, a systémem až třiceti uživatelských schránek. Pro zvýšení bezpečnosti tisku mohou uživatelé také zvolit možnost neukládat soubory na pevný disk, nebo je bezpečně odstraňovat po ukončení tisku.