Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

VUE – nový svět vizualizace

Pondělí, 03 Listopad 2008 17:44
SGI-VUE845.jpgSpolečnost Silicon Graphics uvedla Silicon Graphics VUE, balík softwarových vizualizačních řešení, která změní způsob tvorby, distribuce i užití obrazových informací. Díky softwaru VUE, přináší Silicon Graphics výkon svých známých imerzivních prostředí SGI Reality Center přímo na laptop, stolní počítač nebo mobilní zařízení. Softwarová řešení VUE kombinují vizuální informace z jakékoliv zdrojové aplikace či platformy, přetaví ji v intuitivní, trojrozměrný obrazový vjem a bezpečně tento vjem doručí kamkoliv, na jakékoliv zařízení, které si zvolíte. Výzvou je shromáždit, renderovat a doručit vizuální informace globálním uživatelům v reálném čase takovým způsobem, který nejlépe vyhovuje jejich potřebám.
Pro dnešní uživatele nabízí software VUE nový způsob sdílení vizuálních informací:
  • Velitelé v podpůrných rozhodovacích a operačních centrech slučují obrázky a videa ze satelitů, UAV letouny a bezpečnostní kamery, aby získali přesný obraz podmínek. Pracovníci v terénu a první reagující osoby si prohlížejí a pracují v reálném čase přes různé druhy mobilních zařízení s těmi stejnými informacemi.
  • Producenti v zábavním průmyslu poskytují spotřebitelům imerzivní zážitky slučováním několika zdrojů živých obrazů do jednoho a umožňují spotřebitelům výběr vlastní, osobní perspektivy pohledu v reálném čase.
  • Týmy produktového designu spolupracují napříč zeměkoulí na všem od denní interakce až po celopodnikové hodnocení designu. Například kolegové v Mnichově, Tokiu a Los Angeles simultánně prohlížejí a spolupracují s 3D produktovým modelem, simulacemi a produktovými plány, zatímco komunikují prostřednictvím videokonference, která běží ve stejném 3D prohlížecím prostředí.
  • Farmaceutické společnosti a univerzitní vědci interaktivně zkoumají jak nové molekuly léků útočí na rakovinné buňky, manipulují stejnou simulací za použití serverů, počítačů, notebooků, PDA přístrojů a mobilních telefonů.
  • Energetické společnosti hledají optimální zdroje energie, interaktivně nahlížejí v reálném čase na související seismické, ložiskové, pramenné, produkční a těžební operace i všeobecné obchodní informace a zrychlují analýzy a rozhodovací procesy.
Software VUE pomáhá zákazníkům snadno překonat „záplavu informací“ a lépe využít dostupných zdrojů prostřednictvím vizualizace obrazů. Řešení Silicon Graphics VUE jsou optimalizovaná pro rodinu serverově založených vizualizačních řešení SGI Virtu a mohou být spuštěna na jakékoliv standardní X86 výpočetní platformě, včetně škálovatelných výpočetních serverů, clusterů a superpočítačů SGI Altix.

Komponenty softwarového řešení VUE zahrnují:
  • FusionVUE dynamicky integruje jakýkoliv druh informací v jakékoliv kombinaci zdrojů. FusionVUE prezentuje informace skrze intuitivní, kontextové a troj-rozměrné prostředí VUEspace.
  • SoftVUE transformuje jakýkoliv standardní výpočetní systém v jakoukoliv integrovanou výpočetní a vizualizační platformu bez specializovaného grafického hardwaru.
  • PowerVUE rendruje rozsáhlé vizualizace interaktivně a v reálném čase.
  • RemoteVUE poskytuje obrazovou informaci jakémukoliv uživateli, na jakémkoliv zařízení, kdekoliv na světě.
  • EventVUE zaručuje bezprecedentní zobrazení komplexní situace v reálném čase a poskytuje tak osobám s rozhodovací pravomocí 360stupňový pohled na komplexní procesy a zároveň jim umožňuje se vyhnout informační záplavě.

    Více informací o řešeních Silicon Graphics VUE a kompletní vizualizační produktové řadě najdete na www.sgi.com/vue.