Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

3D myši podporovány v dalších produktech

Čtvrtek, 27 Listopad 2008 10:24
3Dconnexion848.jpgV průběhu posledních dvou měsíců oznámila společnost 3Dconnexion plnou podporu svých 3D myší v dalších softwarových produktech. Těmi jsou SOFTIMAGE|XSI 7, SolidWorks 2009, ArchiCAD 12 od Graphisoftu a WorldWide Telescope od Microsoftu. Ve všech jmenovaných produktech samozřejmě plně využijete možnosti 3D myší, se kterými se budete pohybovat v prostředích jednotlivých softwarů daleko lépe, než s obyčejnou 2D myší, především zvládnete souběžný pohyb všemi třemi dimenzemi zároveň. Zmíněná skutečnost má samozřejmě dopad na vyšší produktivitu návrhu, protože uživatel může být rychlejší i více kreativní.
V ArchiCADu 12 jsou 3Dconnexion 3D myši podporovány s hotfixy Build 2325 na Windows XP (32 a 64bitových), Windows Vista (32 a 64bitových) a na Macintosh OS X 10.4.6 a vyšších. Do SolidWorks 2009 jsou 3D myši hladce integrovány a nabízejí následující výhody:
  •  Velké Sestavy - ve velmi rozsáhlých a složitých sestavách mohou uživatelé SolidWorks nezávisle ovládat podsestavu v šesti stupních volnosti, což umožňuje konstruktérům lepší zobrazení a manipulaci s velkými návrhy, kdy je snadnější odhalit jejich nedostatky.
  • SpeedPak technologie - 3D myši umožňují uživatelům intuitivní navigaci ve zjednodušené verzi složité sestavy a plynule zvětšovat zobrazení nebo manipulovat vybranými oblastmi návrhu a následně zmenšovat do celkového zobrazení.
  • Simulační senzory - Pokud je čidly v simulaci detekována chyba návrhu, mohou být 3D myši použity pro rychlou a snadnou navigaci ke konkrétnímu místu v návrhu, umožní konstruktérům prohlédnout návrh z mnoha úhlů, pomáhá správně identifikovat chyby a provádět změny.
U 3D myší SpaceExplorer a SpacePilot využívají SolidWorks 2009 s výhodou funkce programovatelných tlačítek, která umožňují uživatelům spouštět často používané příkazy stlačením jednoho tlačítka. Je tak více času na navrhování.
SolidWorks 2009 podporují 3D myši od 3Dconnexion na Windows 2000, XP and Vista.

Softimage|XSI je profesionální 3D animační software pro tvorbu 3D obsahu pro hry, film a televizi. I zde umožňují 3D myši profesionálům hladkou navigaci pro přesné 3D modelování, animaci a renderování. Na tlačítka 3D myši lze naprogramovat spuštění často používaných Softimage|XSI příkazů, takže nemusíte uprostřed práce přehmatávat na klávesnici. 3Dconnexion 3D myši jsou podporovány v Softimage|XSI 7 na Windows XP (32 a 64bitových) a Vista (32 a 64bitových).

WorldWide Telescope je takové virtuální planetárium od Microsoftu, které by mělo konkurovat především Google Sky. Microsoft nabízí některé pokročilejší funkce, včetně výukových kurzů, podpory elektronicky řízených hvězdářských dalekohledů, které Telescope zvládne navigovat na určitou pozici a širokou škálu podkladových vrstev. 3D myši umožňující uživatelům létat virtuálním světem a zkoumat vizuálně bohaté obrazy souhvězdí a planet, ať už za účelem vzdělávání nebo zábavy. WorldWide Telescope je podporován celou produktovou řadou 3D myší od 3Dconnexion.