Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Felder je rychlejší díky SolidWorks a 3DVIA Composer

Pátek, 06 Únor 2009 17:22

Společnost Felder KG, rakouský výrobce dřevoobráběcích strojů a nástrojů, oznámila, že jako řešení pro tvorbu své dokumentace zvolila řešení 3DVIA Composer od společnosti Dassault Systèmes SolidWorks Corp. (DS SolidWorks). Společnost Felder, která používá software 3D CAD společnosti SolidWorks už sedm let, nyní zavádí software 3DVIA, kterým lze vytvářet a upravovat montážní dokumentaci, generovat rozložené výkresy sestav systému SolidWorks a vyvíjet rozpisky materiálu pro potřeby složitých sestav. Díky systému SolidWorks a 3DVIA Composeru, zůstává společnost Felder konkurenceschopná na trhu dřevoobráběcích strojů, kde musí čelit silnému cenovému tlaku. Od roku 2001, kdy společnost Felder změnila software 2D na 3D CAD, se zkrátily procesy navrhování až o 30 procent. Navíc systém SolidWorks a 3DVIA Composer šetří materiál a komponenty společnosti a dodává návrhy přizpůsobené sestavě.


Rodinný podnik se sídlem v tyrolském Hallu vyrábí dřevoobráběcí stroje a nástroje pro široké spektrum zákazníků od nadšených kutilů přes malé dřevozpracující společnosti až po velká truhlářství a průmyslové podniky. Jeho značky, objevující se na světových trzích, jsou FELDER, FORMAT-4 a HAMMER. SolidWorks a 3DVIA Composer umožnily společnosti Felder zavést efektivní proces navrhování a vytvářet široké spektrum variant výkresů i modelů. Zlepšila se také tvorba rozpisek, seznamů náhradních dílů, dokumentace návrhů a 3D dat pro systémy CAM i 3D měřicí stroje. Vylepšená vizualizace a možnost vytvářet virtuální prototypy podle Trattera značně snížily počet chyb v procesu navrhování. Další výhodou je navrhování různých konfigurací.

Velkým přínosem pro zákazníky společnosti Felder jsou přehledně a intuitivně uspořádané pokyny pro obsluhu a také fotorealistické renderování a animace, které vysvětlují použití strojů a nástrojů.