Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Studentská soutěž GO Solid Edge 2009

Úterý, 17 Únor 2009 14:34

Siemens PLM Software ve spolupráci se společností Hewlett-Packard vyhlašuje pro studenty středních, vyšších odborných a vysokých škol třetí ročník celostátní soutěže GO Solid Edge 2009. Zadání soutěže je pro všechny stejné: V programu Solid Edge navrhněte plně funkční kuchyňský přístroj - kombinaci mixér / kuchyňský robot pro přípravu pokrmů. Koncepce přístroje musí zahrnovat zabudování motoru, DPS s napájecím modulem a relé přepínače, které jsou součástí zadání. Součástí návrhu musí být kompletní vnější tvar přístroje, vnitřní uspořádání a uchycení všech komponent. Hnací sílu motoru má být převedena pomocí převodovek nebo ozubených řemenů na dvě přípojná místa pro nádoby. Jedno rychloběžné pro mixér a jedno středně rychlé pro pracovní nádobu kuchyňského robota. Regulace výkonu je šestistupňová prostřednictvím relé ručního přepínače.

Příslušenství robota má obsahovat nádobu mixéru o obsahu 1,5l s noži a plnícím víčkem a pracovní nádobu kuchyňského robota o obsahu 2l, víko s plnící trubicí a pěchovátkem. V příslušenství je také nůž pro krájení surovin ve spodní části nádoby a kotouče pro strouhání a krouhání potravin vkládaných plnicí trubicí.
Hodnocení bude spočívat v přidělování bodů jednotlivými porotci každému odevzdanému návrhu. Vítězem se stane ten návrh, který bude mít součet bodů od všech porotců nejvyšší.

Systém hodnocení:

  1. Subjektivní hodnocení návrhu - celkový vzhled, design, nápad. 0 – 20 bodů.
  2. Koncepce přístroje, dostupnost ovládacích prvků, snadnost manipulace. 0 – 10 bodů
  3. Bezpečnost, způsob řešení bezpečnosti obsluhy, podrobnost konstrukce. 0 – 10 bodů
  4. Výkres 3D rozpadu sestavení se všemi pozicemi a kusovníkem. 0 – 6 bodů
  5. Správné výkresy nejméně 4 součástí převodovky / součástí řemenového převodu (ozubená kola, osy). 0 – 6 bodů

Další informace a registrační formulář najdete zde.