Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Broadcastingový monitor Eizo pro profesionální střih videa

Čtvrtek, 26 Únor 2009 11:37

Eizo Nanano uvede v březnu na český trh širokoúhlý videomonitor o úhlopříčce 22,5" určený pro profesionální střih videa. Model je schopen zpracovávat nejen klasický vstupní 8bitový, ale nově též 10bitový videosignál. Jedná se o první videomonitor Eizo se schopností reprodukovat až 1024×1024×1024 barev (tedy přibližně miliardu), který významně doplňuje dosavadní řadu hardwarově kalibrovatelných animačních 24" monitorů CG241W/CG242W. Stejně jako ostatní modely řady ColorGraphic je vybaven obvody DUE (Digital Uniformity Equalizer) pro dosažení optimální homogenity plochy. Přístroj disponuje kromě klasických konektorů také HD-SDI vstupy. Monitor CG232W s panelem S-IPS nabízí maximální obrazové rozlišení 1920×1200 bodů a je kompatibilní se všemi nejrozšířenějšími typy digitálních videosignálů v rozsahu 23,75–63 Hz až do rozlišení 1080i/1080p včetně prokládaných i progresivních formátů. Pro kódované signály ve vysokém rozlišení pak využívá na svých digitálních vstupech zabudovaný HDCP dekodér ochranného kódu.
Tento profesionální model nabízí reprodukci barevného obrazu v rozšířeném barevném prostoru s pokrytím 95 % NTSC (98 % AdobeRGB) s automatickou hardwarovou kalibrací umožňující přesné a rychlé nastavení požadovaných obrazových parametrů monitoru.
Novinkou je výrazné zlepšení minimálních barevných odchylek Delta E (průměr 0,34, max. 1,7) a dosažení kvalitního průběhu šedoškály metodou trojrozměrné 3D-LUT (3 x 12bit.) tabulky pro výpočet optimální přenosové charakteristiky monitoru. Další zajímavostí je přesná konverze prokládaného signálu do progresivního řádkování metodou simulace prokládaného režimu vkládáním tmavých snímků.
CG232W je vybaven čtyřmi videovstupy: třemi digitálními vstupy 1× DVI-D, 2× BNX SD-SDI nebo HD-SDI a jedním analogovým VGA vstupem. Zajímavé jsou zejména profesionální BNC SDI vstupy doplněné rovněž odpovídajícími SDI výstupy, na které lze zapojovat další kontrolní zařízení. Monitor disponuje dvěma USB porty, které slouží jako rychlý klasický USB rozbočovač 2.0. CG232W umožňuje rychlou volbu mezi jedním ze sedmi přednastavených videorežimů: Custom/sRGB/EBU/Rec709/SMPTE-C/DCI/CAL.
Výrobce na monitor poskytuje 5 let záruku.