Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Lattice Technology ohlásila formát XVL v10

Čtvrtek, 12 Březen 2009 17:50

Společnost Lattice Technology oznámila 24. února uvolnění svého nejlehčího 3D formátu. XVL V10 je formátu příštích generací, který přináší 2krát více komprese 3D dat než předchozí XVL formáty, spolu s mnohem lepším využitím paměti a rychlostí zobrazování. XVL formát od Lattice technologie již je průmyslovým nejvíce komprimovaným formátem, který udržuje velmi vysokou přesnost 3D dat, tvořících základ pro snadné sdílení, opakované použití, simulaci a testování 3D sestav rozumným a produktivním způsobem, bez ohledu na velikost dat. Společně s tím, jak se v posledních letech zvětšila velikost 3D dat konstrukčních sestav, vzrostla i poptávka po menších – použitelnějších – iteracích těchto dat. XVL V10 (a kódovým jménem U-XVL) přináší ještě vyšší kompresi než předchozí XVL formáty, při zachování přesnosti návrhu, snížení potřeby paměti o 25-40 %, a může být zobrazen, zpracován a kontrolován více než 2krát rychleji než kdykoli předtím.

Proč jsou důležité odlehčené 3D formáty
Poptávka po vysoce komprimovaném formátu XVL vzrostla v posledních letech, v souladu s odpovídajícím zvýšením velikosti 3D dat u takových výrobků jako jsou letadla, družice, vesmírné stanice a vozidla. Výrobci používající 3D si rychle zvykli na výhody kompletních 3D sestav ve fázi návrhu a vývoje, a také okamžitě zjistili značné překážky při pokusu o jejich sdílení, opakovaném použití, modelování a testování dat v jiných oblastech výroby. Pokud se firma začne spoléhat na 3D, brzy zjistí, že uživatelé, kteří nemají drahé CAD pracoviště, si nemají jak data prohlédnout. Sítě musí zvládat přenos obrovských datových souborů 3D sestav. Odlehčené 3D formáty tento problém řeší přímo, ale uživatel se musí zaměřit na to, aby přesnost dat je zachována - a nebyla ohrožena tím, že se odlehčují. Což právě řeší XVL. XVL data je možné zobrazovat pomocí bezplatného XVL Playeru.
V důsledku velmi vysoké komprese XVL V10 je potřeba používané aplikace Lattice Technology aktualizovat. Tyto prostředky budou stávajícím zákazníkům k dispozici zdarma během léta 2009.