Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Autodesk představil Ecotect Analysis 2010 pro AEC

Úterý, 05 Květen 2009 17:34
ecotect919.jpgSpolečnost Autodesk oznámila dostupnost softwaru Autodesk Ecotect Analysis 2010, nástroje pro celkovou stavební analýzu, a nového bezplatného online zdroje pro projektanty Autodesk Guide to Sustainable Design, který uvádí příklady principů trvale udržitelného designu, rozhodnutí a technologií pro každou fázi životního cyklu stavebního projektu. Tento nový produkt a online zdroj poskytují architektonickým a stavebním firmám nástroje, které pomáhají zjednodušit a umožnit rozhodnutí udržitelného návrhu. Autodesk Ecotect Analysis 2010 poskytuje architektům a inženýrům širokou škálou simulací a analýz, které pomáhají uživatelům ještě v procesu návrhu lépe porozumět, jaký budou faktory životního prostředí (sluneční a tepelné záření, zastínění, osvětlení a proudění vzduchu) mít vliv na provozní vlastnosti budovy. Konstrukční firmy mohou používat nejnovější verzi tohoto produktu v rámci rozsáhlých stavebních týmů pomocí aplikace Autodesku pro informační modelování budov (BIM), uplatňujíce všechny nástroje potřebné pro sestavení výkonnostních analýz, které pomáhají zpřístupnit energeticky efektivní a trvale udržitelný design. Díky bohatým informacím obsaženým v BIM procesu mohou být konstrukční data importována za použití gbXML formátu souborů ze softwarů jako jsou Autodesk Revit Architecture 2010 a Autodesk Revit MEP 2010 do Autodesk Ecotect Analysis 2010 a pomoci stanovit přesnější simulace a analýzy v jakékoli fázi konstrukčního procesu.

Autodesk Guide to Sustainable Design je dalším nástrojem, který pomáhá projektovým týmům, včetně majitelů, architektů, inženýrů a stavebních firem, získat rozhodnutí udržitelného designu dříve, v rámci životního cyklu projektu. Tento on-line zdroj může pomoci uživatelům nejdříve rozhodnout o tom, jaké by mohly být cíle udržitelnosti tohoto projektu, která rozhodnutí jsou zásadní a jaké nástroje a kroky se použijí k vytvoření a dodání více udržitelných projektů od začátku až do konce. Průvodce pomáhá uživatelům při výběru stavebních postupů a v prohlížení důsledků zvolených konstrukcí na efektivní využívání vody, energie, surovin a půdy. Uživatelé mohou vidět možnosti, které mají vliv na udržitelné využívání těchto zdrojů v každé fázi procesu, se stupnicemi, které rostou nebo klesají v závislosti na tom, v jaké konstrukčně-stavební fázi jste. Čím větší rozsah, tím větší účinek konstrukčních rozhodnutí učiněných v dané fázi na potenciál udržitelnosti konečného projektu.
Autodesk Ecotect Analysis 2010 je v současné době k dispozici v angličtině v Severní Americe a bezplatný Autodesk Guide to Sustainable Design lze nalézt na webu trvale udržitelného designu Autodesku.