Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Společnost ESRI uvolnila ArcGIS 9.3.1

Úterý, 02 Červen 2009 17:37

Nová verze. ArcGIS 9.3.1 obsahuje nástroj pro publikaci mapových dokumentů na ArcGIS Serveru. Mapový dokument je nejprve zkontrolován, uživatel je upozorněn na přítomnost položek, které mohou práci s dokumentem zpomalovat a je mu navrženo řešení těchto problémů. Pomocí tohoto nástroje lze také zobrazit náhled dokumentu a odhadnout dobu jeho vykreslování. Pro tvorbu mapové cache jsou použity nové metody zpracování průhlednosti a vyhlazování hran.

Další významnou novinkou je možnost sbalit vrstvy obsahující prvky nebo rastry do jediného „balíčku“, ve kterém bude obsaženo vše, včetně symbologie. Takto vytvořené „balíčky“ bude možné snadno sdílet s ostatními uživateli nejen e-mailem, ale také pomocí nové služby ArcGIS Online Sharing, která kromě jiného umožňuje správu sdílení a přístupů. Z dalších nových vlastností jmenujme například spolupráci se službou Microsoft Virtual Earth nebo podporu vývojového rozhraní Microsoft Silverlight.

 

Uživatelům v České republice s platnou systémovou a technickou podporou je tato verze v současné době rozesílána a na české lokalizaci se intenzivně pracuje. Další informace o verzi ArcGIS 9.3.1 lze nalézt na webových stránkách: http://www.arcdata.cz/aktuality/aktuality-detail/?contentId=89464, nebo přímo v dokumentu společnosti ESRI: http://www.esri.com/software/arcgis/whats-new/whats_new_in_arcgis_931.pdf.