Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Novinka Scia Steel 2009 s 3D+

Středa, 17 Červen 2009 11:01
SCIAsteel925.jpgSoftware Scia Steel drží krok s nejmodernějšími technologiemi a vývojem ve světě IT. Nemetschek Scia si klade za cíl nabízet svým zákazníkům takový software, který má mnoho výhod navíc. Scia Steel je schopný spočítat každý projekt z oceli efektivně, včas a přesně a pro každou fázi výrobního procesu. Každá verze přináší nové funkce a nové možnosti. Během vývoje současné verze bylo ve spolupráci s uživateli věnováno mnoho pozornosti plánování, správě projektu, rozdělování desek a dodávkám. Vývojáři zvyšují množství konkurenčních výhod, rostou investice do vývoje nové generace Scia Steel. Software následuje trendy BIM (Building Information Modelling) a svým uživatelům díky tomu poskytuje kompletní 3D informace. K současným možnostem navíc v příští verzi přibude možnost získat 4D a dokonce 5D informace o projektu. K dispozici jsou již moduly Project-Model-Estimating, Project-Progress a Project-Document-Management. Pro použití ve stavebním průmyslu byl vyvinut formát “IFC”, kde se rychle rozšířil a stal se standardem. IFC popisuje celou konstrukci ve 3D, a to jak ocelové části, tak i ostatní konstrukční části (z betonu, vyztuženého betonu…). Ve většině nejpoužívanějších CAD softwarů pro ocelové konstrukce je funkce exportu do IFC k dispozici. Scia Steel pracuje s těmito daty při vizualizaci a doplňování dalších informací:
  • Status (nakreslený, schválený, ve výrobě, doručený, smontovaný)
  • Správa seznamu prvků
  • Výrobní výkresy objektů
  • Výpočet nákladů
Pomocí neomezeně definovatelné metodologie vypočítávání nákladů (XML technologie) je možné vypočítávat náklady automaticky pro každý jednotlivý prvek a tudíž také pro každý projekt. Tento výpočet nákladů je užitečným nástrojem při vytváření nabídek, sestavování rozpočtů, apod.
Výpočet nákladů používá také stále více uživatelů Scia Engineer. Už po návrhu konstrukce je možné rychle vypracovat odhad nákladů na celý projekt.