Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Asus představil nová řešení pro pracovní stanice a servery

Čtvrtek, 25 Červen 2009 11:27

Tři nová serverová řešení pro potřeby malých kanceláří a firem představil Asus. Mezi novinky patří základní deska P6T7 WS SuperComputer, server Asus RS700D-E6 Duo Nodes 1U, který disponuje funkcí napájení z nezávislých zdrojů a Asus Z8NA-D6 – první nízkoprofilová dvouprocesorová základní deska pro servery a pracovní stanice.

 

 

Základní deska pro pracovní stanice
Základní deska P6T7 WS SuperComputer je vysoce vyspělým řešením paralelních výpočtů. Disponuje sedmi sloty PCI-E Gen2 x16 a získala certifikaci pro výpočty grafického procesoru nVidia Tesla, který je založen na architektuře paralelních výpočtů nVidia Cuda, a podporuje až tři karty nVidia Tesla a jednu kartu nVidia Quadro. To odpovídá celkovému počtu 960 paralelních výpočetních jader poskytujících vysoký výpočetní výkon s hodnotou 4 teraflopů. Díky těmto funkcím disponuje P6T7 WS SuperComputer vysokorychlostním datovým vstupem a výstupem, bohatými možnostmi grafiky a funkcemi multitaskingu umožňujícími zvládnout prakticky jakoukoliv úlohu.

Server 1U s nezávislými zdroji napájení pro aplikace HPC
Server RS700D-E6 podporující procesory Intel Xeon 5500 Nehalem je dvouprocesorový systém schopný zvládnout extrémní výkon, který potřebují uživatelé vyžadující 4procesorové 16jádrové výpočetní možnosti v provedení 1U. Díky své konstrukci podporující až 4 + 4 za běhu vyměnitelné 2,5palcové SATA/SAS jednotky pevných disků uživatelům nejen šetří místo, ale nabízí i výjimečné možnosti uskladnění dat, přičemž je stále věrný tradičnímu provedení. Server RS700D-E6/PS8 má dva nezávislé napájecí zdroje pro zvýšení ochrany před výpadky proudu či selháním jednoho ze zdrojů.

Nízkoprofilová základní deska pro servery a pracovní stanice
Asus Z8NA-D6 je nízkoprofilová dvouprocesorová základní deska pro servery a pracovní stanice, kterou lze osadit stolní PC a ušetřit tak náklady i prostor. Deska je vybavena 24 + 8pinovými napájecími konektory podporujícími napájecí zdroje SSI i ATX a 6portovým rozhraním SATAII podporujícím řadiče RAID 0, 1, 10, 5 (Intel Matrix Storage a pouze pro systém Windows) a RAID 0, 1, 10 od LSI MegaRAID pro systémy Linux a Windows. Podporuje PCI-E Gen2 x16 (x16 link) pro I/O a grafickou kartu a volitelnou zvukovou kartu MIO. Jedná se o vhodnou volbu pro majitele podniků, kteří hledají výkonnou základní desku pro servery a pracovní stanice nabízející univerzální možnosti nastavení, spolehlivé uskladnění dat i bohaté možnosti grafiky a vysokorychlostního připojení.