Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Jaké bylo „PLM Forum 2005“?

Středa, 15 Červen 2005 17:14
Prezentace Škoda Holding na PLM Foru 2005Firma TECHNODAT uspořádala ve dnech 7.- 8. 6. 2005 v konferenční části hotelu Jezerka u Sečské přehrady tradiční seminář zaměřený na problematiku Product Lifecycle Managmentu a prezentaci řešení dodávaného a podporovaného firmou TECHNODAT. Seminář zaujal – díky svému záběru a tradici – pozici významného fóra pro diskusi aktuálních trendů a praktických zkušeností v oblasti CAx-technologií a PLM systémů.

 Stejně jako v předchozích letech byl seminář organizován formou tématicky členěných bloků. Z klíčových prezentací je třeba zmínit především přednášku pana Manfreda Sammeta, který je v IBM zodpovědný za PLM aktivity ve střední a východní Evropě, dále také prezentace o rozsáhlých PLM projektech řešených firmou TECHNODAT. Z produktově zaměřených prezentací patřily k nejzajímavějším tématům přednáška o generativním modelování v CATIA V5, která byla prezentována Williamem Pelletierem z firmy Dassault Systemes, dále také přednášky o funkčním modelování CATIA V5 a o novinkách v systémech EasyArchiv a EasyTechnology.

Ze strany účastníků však největší pozornost přitáhly zákaznické přednášky – především prezentace ing. Kocourka (Mürdter Dvořák, nástrojárna) na téma bezvýkresové výroby, ale také prezentace firem Škoda Holding Plzeň a Karosa Vysoké Mýto. V tématických blocích byly diskutovány specializované témata jako integrované NC technologie nebo problematika FEM v prostředí CATIA V5, popř. nástroje na simulaci technologických procesů (hluboký tah plechu resp. vstřikování plastů).

Prostor, který byl na semináři věnován nezávislým osobnostem, zajímavým hostům a zákaznickým příspěvkům, přispěl - spolu s členěním semináře do tématických sekcí - k výraznému obohacení programu semináře. Šťastná se ukázala i volba prostředí pro uspořádání semináře – účastníci mohli na chvíli zapomenout na přísné konvence společenského oděvu a v malebném prostředí Sečské přehrady našli odreagování z náročného programu v odborné části akce.

Šíře záběru semináře, velmi kvalitní účast (více jak 160 účastníků z více jak sedmdesáti firem) a pozitivní ohlas na program semináře od jeho účastníků i hostů potvrzují, že se firmě TECHNODAT podařilo ještě dále rozšířit „technologické a diskusní fórum“ široce zaměřené na celou oblast PLM řešení.

Většina přednášek ze semináře „PLM Forum 2005“ je k dispozici ke stažení na www.technodat.cz/seminare.