Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Rodina Océ Wave se rozrostla

Středa, 09 Září 2009 17:32

Tags: CAD | GIS | Hardware | Tiskárny

oce_937.jpgV pondělí 7. 9. byl novinářům oficiálně představen nový přírůstek do rodiny velkoformátových Wave strojů společnosti Océ, aktuálně nabízený zákazníkům. Je jím monochromatický multifunkční velkoformátový systém Océ PlotWave 300, nástupce velkoformátové digitální kopírky, tiskárny a skeneru s označením TDS320. Jde o systém vyrobený z odolných a pevných materiálů, které jsou navrženy tak, aby systém vydržel déle než jiné srovnatelné systémy. Tiskový válec a další pohyblivé díly jsou zapouzdřené, aby se snížilo nebezpečí znečistění a opotřebení. Také nejčastěji používané části systému – zásuvky na papír nebo displej, jsou vyrobeny ze zesílených materiálů, které dále prodlužují životnost systému. Spotřeba energie u stroje je nižší hlavně díky účelově vytvořené unikátní technologii Océ Radiant Fusing, která nabízí vysoce efektivní způsob fixace toneru na papír. Tenké kovové destičky, vyrobené z odolné slitiny, optimálně vyzařují teplo, které fixuje toner na papír.

Zahřátí a zchladnutí destiček probíhá velmi rychle. To znamená, že systém se spustí okamžitě a oproti srovnatelným systémům spotřebuje polovinu energie. Také v nečinnosti nevydává žádný hluk a nevyžaduje přídavnou ventilaci pro chlazení.
Díky katalytickému konvertorovému systému vzniká prakticky zanedbatelné množství ozónu, což přispívá ke zdravějšímu pracovnímu prostředí. Hladina odpadového toneru v plastové nádobce je elektronicky hlídána. Po naplnění nádobky obsluha tuto nahradí novou, starou zazátkuje a pošle k ekologické likvidaci.
Tisky na tiskárnu se posílají po síti, je možný také tisk z USB flash disku, který se připojuje přímo k ovládacímu panelu s displejem, což může být velmi výhodné pro různé Copyshopy. Tiskové rozlišení je 600 x 1200 dpi, tiskne se ze dvou rolí s maximální délkou 198 m (650 stop) a šířkou 91 cm. Automatizovaný systém zakládání rolí papíru umožňuje snadné zakládání role v průběhu tisku. Uživatelé také ocení odkládání tisků na šikmou horní odkládací plochu, která zajišťuje přehlednost vytištěných materiálů a pohodlný přístup bez shýbání.
Skener, který si uživatel může, ale nemusí pořídit zároveň s tiskárnou, je barevný, s optickým rozlišením 600 x 600 dpi. Tisknout a skenovat je možné současně.
Orientační doporučená prodejní cena je 399 tisíc korun bez DPH, respektive 299.000 Kč při nákupu bez skeneru.

 oce937.jpg


Mohlo by vás zajímat: