Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Veletrh AirIn 2009 zve k návštěvě

Pátek, 11 Září 2009 09:52

Tags: Akce | Strojírenství

airin937.jpgVýstavní novinku pořadatele Veletrhy Brno můžete spatřit ve dnech 18. až 20. září 2009, tedy v návaznosti na brněnský Mezinárodní strojírenský veletrh, na ploše Letiště Leoše Janáčka v Ostravě - Mošnově. Právě zde se uskuteční premiérový mezinárodní letecký veletrh AirIn 2009, který proběhne souběžně s tradiční akcí Dny NATO, pořádanou sdružením Jagello 2000. Největšími diváckými magnety by mělo být představení nejrychlejšího ultralightu na světě a letová ukázka nejmodernějšího evropského bojového letounu Eurofighter Typhoon. Hlavním cílem veletrhu je představit nejmodernější trendy ve všeobecném letectví i avionice, vybavení letadel, letišť a pilotů. Na veletrhu se budou prezentovat více jak tři desítky vystavovatelů a jeho program veletrhu AirIn 2009 je rozdělen do tří dnů. První je určen především odborníkům. Organizátoři pro ně připravují ideální podmínky na setkání se zástupci vystavovatelů, individuální prohlídky exponátů a odborné konzultace. Návštěvníci shlédnou nácvik stíhaček a přílety velkých letounů z celé Evropy. Pro akreditované zástupce médií bude uspořádána tisková konference.
Následující dny jsou orientovány na veřejnost se zájmem o letectví. Nebudou chybět ani praktické ukázky letecké a pozemní techniky, a to jak statické, tak dynamické. Atraktivní podívanou nabídne po oba dny letecká a pozemní show v rámci Dnů NATO v Ostravě 2009, která je vrcholem programu. Po celou dobu konání veletrhu AirIn 2009 jsou také na programu odborné prezentace zaměřené na řešení aktuálních problémů a témat z oblasti letectví.
Odborná i laická veřejnost bude mít příležitost se setkat se žhavou novinkou – luxusním letounem Piper Meridian ve verzi Garmin společnosti Piper OK. K vidění budou také dvoumotorový letoun P-2006T od firmy F-Air, který představuje nový směr ve vývoji letadel všeobecného letectví, blýskne se zde také nový ultralight, nejrychlejší UL letoun na světě VL-3 SPRINT od společnosti AVEKO. Firma Mamba Air předvede nejen vrtulníky CH-7 KOMPRESS, ale i praktické ukázky mytí těchto strojů několika krásnými dívkami. Vystavovat na veletrhu bude i Letecká amatérská asociace České republiky, Aeroklub České Republiky a mnozí další.
Jedním z vrcholů letošního ročníku Dnů NATO bude vystoupení TYPHOON DISPLAY TEAM britského královského letectva. Půjde o letovou ukázku a středoevropskou premiéru nejmodernějšího evropského bojového letounu Eurofighter Typhoon. Statickou ukázkou těchto dvou letounů se blýskne i italské letectvo. Představeny budou i vrtulníky AS 550 Fennec (liška), jež patří ke špičce ve své třídě, a které důvěrně znají čeští vojáci v rámci společného působení s dánskými partnery v operaci ISAF v Afghánistánu.

Mohlo by vás zajímat: