Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Využití map Google Earth pro uživatele CAD řešení

Středa, 16 Září 2009 15:01

Tags: Infrastruktura | Mapy | Software | Stavebnictví

Plex.Earth Tools umožňuje využití leteckých snímků v reálných projektech

Společnost XANADU uzavřela dohodu o spolupráci s řeckou společností PlexScape. Díky ní bude XANADU v České a Slovenské republice zajišťovat distribuci a technickou podporu aplikace Plex.Earth Tools, která významně usnadňuje využití map služby Google Earth ve stavebních, ekologických, urbanistických a dalších projektech. Google Earth Plex.Earth Tools je sadou nástrojů určených především pro projektanty v oblastech inženýrských a dopravních staveb, pozemkových úprav, vodohospodářských a ekologických staveb či plánování urbanistických celků. Své uplatnění ale nabízí i při práci geodetů, geologů, vědců či zaměstnanců státní správy.

Do každého projektu v aplikaci AutoCAD (či na této platformě postaveném profesním řešení) lze s pomocí této nadstavbové aplikace velmi snadno, rychle a přesně načíst kompletní mozaiku barevných leteckých snímků z 3D aplikace Google Earth. Uživatelé tak mohou okamžitě zkoumat vztah projektu vůči stávajícímu prostředí a projekt působivěji prezentovat investorům.

Video ukázku nástroje Plex.Earth Tools v akci najdete na adrese www.xanadu.cz/plex-earth.

Uživatelé jakékoli profesní varianty aplikace AutoCAD (tedy i řešení AutoCAD Civil 3D, Map 3D, Architecture ad.) mohou do svých projektů snadno integrovat nejen data mapová, ale dokonce i katastrální. Vše prostřednictvím webových mapových služeb (WMS) a v požadovaném rozlišení. Výsledné rastrové podklady jsou automaticky umístěny v platném souřadném systému (například JTSK) a jsou k dispozici také jako lokální obrazové soubory (při dalším použití stažených map již nemusí být uživatel on-line – např. při prezentaci dokumentace u zákazníka).


Mohlo by vás zajímat: