Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

QuickPen představil PipeDesigner 3D 2009 v2

Pondělí, 05 Říjen 2009 11:35

Tags: 3D CAD | HVAC | Software | Stavebnictví

3dpipedesigner941.jpgAmerická společnost QuickPen oznámila vydání nové verze sortwaru PipeDesigner 3D 2009 v2. Tato verze přináší několik nových funkcí, včetně volby Field Points, která poskytuje uživatelům snadnou integraci s dispozičním řešením Trimble  MEP pro rychlé a přesné rozvržení prostoru instalace. Zvýšení produktivity v této verzi zahrnuje také vylepšené funkce Router Line a těsnější integraci s podporovanými aplikacemi Autodesku. Mechanické a klempířské práce se setkávají se stále složitějšími a náročnějšími návrhovými plány. Pomocí Field Points mohou dodavatelé brát z PipeDesigner 3D Building Information Modelu (BIM)  prostorové informace a zjednodušovat uspořádání elektrických vedení, trubek, kolektorů a kabelových žlabů. Volba Field Points umožňuje uživatelům vytvářet přesné body, a ty pak exportovat pro použití v řešení rozložení Trimble MEP.
Kromě automatického generování bodů změn směru mohou uživatelé pomocí schopností Field Points vytvářet vlastní neomezené body. Trimble MEP využívá Trimble RTS Series Robotic Total Stations, Trimble Nomad a Trimble MEP layout software ke stanovení přesného umístění trubek, kolektorů a závěsů kabelových žlabů a trubkových a elektrických vedení pro podlahové a stěnové průniky.
Field Points s řešením Trimble MEP zvyšují produktivitu dodavatelů omezením předělávek a usnadněním rychlejšího, jednoduššího a přesnějšího rozložení.
PipeDesigner 3D 2009 v2 také poskytuje nové automatické směrovací příkazy "Build Route Line" a "Reroute from Fittings." Tyto příkazy poskytují vysokou flexibilitu a úsporu času při vytváření a duplikaci směrování vedení a mají širokou škálu využití a výhod pro projektanty.
S příkazem Built Route (Vytvořit trasu) mohou nyní uživatelé jednoduše vytvořit trasu vedení z existující trasy a kopii použit v podobném nebo paralelním systému. Přetrasování z Fittings může být použito pro  rychlou optimalizaci potrubí k omezení spojů.
V PipeDesigneru 3D v2 jsou i další nové funkce, včetně přenesení nabídky PipeDesigneru 3D CAD do nabídky AutoCADu pro užší integraci s podporovanými aplikacemi Autodesku, a větší flexibilita pro šikmá potrubí.
PipeDesigner 3D v2 je k dispozici již nyní prostřednictvím QuickPen.

Mohlo by vás zajímat: