Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Delcam představí CAM pro SolidWorks

Úterý, 12 Leden 2010 13:06

Tags: CAM | Konference | Software

delcamsww1002.jpgNa konferenci SolidWorks World 2010, která se bude konat v Anaheimu v Kalifornii od 31. ledna do 3. února 2010, představí Delcam svůj integrovaný obráběcí CAM systém pro SolidWorks Tato prvotní verze systému pro SolidWorks bude obsahovat i špičkovou technologii vrtání a dvou až pětiosého frézování. V budoucnosti bude systém řešit celé široké spektrum obráběcích operací včetně soustružení, soustružnicko-frézovacích operací a elektroeroze. Systém „Delcam for SolidWorks" přináší výhody spojované se systémem PowerMILL i FeatureCAM. Je založený na osvědčených obráběcích algoritmech, které už využívá více než 30 000 zákazníků na celém světě.

Software bude například stejně jako PowerMILL disponovat mimořádně rychlým výpočtem dráhy, ale navíc i veškerými pokročilými strategiemi vysokorychlostního obrábění, mezi které patří například trochoidální hrubování, spirálové dokončování i Delcamem patentovaná technika obrábění s vyhlazením dráhy nástroje typu Race-Line. Tyto strategie zajišťují ještě vyšší produktivitu, maximální životnost stroje a dokonalé povrchové provedení, a to i při práci s těmi nejtvrdšími a nejnáročnějšími materiály.
Zároveň se Delcam for SolidWorks stejně intenzivně jako dříve zaměřuje na snadné používání, kterým se vyznačoval už systém FeatureCAM. Protože využívá plnou datovou automatizaci, je spolehlivý a konzistentní. Nový software bude obsahovat především, stejně jako FeatureCAM, systém automatického rozpoznání prvků, který automaticky z modelu vytvořeného v SolidWorks načte veškeré informace o prvcích. Systém tak nejen že v modelu najde otvory a kapsy, ale navíc automaticky sdruží podobné otvory do skupin podle velikosti a typu, rozpozná úkos na stěnách kapes a jejich zaoblení či sražení. Po rozpoznání prvků potom Delcam for SolidWorks automaticky zvolí nástroje, obráběcí strategie a rychlosti, aby bylo možné fázi programování ukončit.
Systém Delcam for SolidWorks bude samozřejmě plně provázaný s pracovním prostředím SolidWorks, takže se program bude chovat jako SolidWorks a bude stejně i vypadat. Bude navíc plně asociativní, takže se jakékoliv úpravy modelu automaticky projeví i úpravou drah. Tato provázanost však bude propracovanější než u celé řady jiných integrovaných systémů tohoto typu. Delcam for SolidWorks nejen že stávající dráhy pozmění, ale přehodnotí i výběr nástrojů a strategií, které podle potřeby upraví také.
Veškeré dráhy vytvořené programem Delcam for SolidWorks se dají ověřit na počítači v rámci integrovaného simulačního modulu ještě před tím, než se model zadá obráběcímu centru. Software je vybavený celou řadou postprocesorů od Delcamu, které zajišťují rychlý a přesný přenos dat do všech rozšířených typů obráběcích strojů.
S programem Delcam for SolidWorks se Delcam vydává novým směrem. V minulosti tato společnost veškerý svůj obráběcí software vyvíjela v podobě samostatných systémů, které se daly propojit s libovolným programem typu CAD. Delcam for SolidWorks tak nyní nabízí přístup ke světově unikátním algoritmům Delcamu přímo z prostředí předního projekčního systému.


Mohlo by vás zajímat: