Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Připravte se na SolidWorks World 2011

Pondělí, 15 Únor 2010 12:52

sww_1313171_1007.jpgTak takto by mohli pořadatelé už nyní lákat návštěvníky příští konference, když ta letošní proběhla ve dnech 31. ledna až 3. února v kalifornském Anaheimu. Už 30. ledna se na slavnostní večeři v hotelu Hilton sešli vystavovatelé, kteří s předstihem připravovali výstavní stánky. Sem také zavítal už krátce po svém příjezdu CEO společnosti DS SolidWorks Jef Ray, aby přítomným předběžně sdělil, že letošní konference je účastí 110 vystavujících partnerů a více jak 5 tisíci registrovaných návštěvníků zatím největší akcí v historii pravidelných setkání SolidWorks World.

Neděle 31. ledna pak byla prvním oficiální dnem SWW 2010, i když zpočátku hlavně pro vystavovatele dokončující prezentační stánky, pro frekventanty certifikačních kursů Certified SolidWorks Professional (CSWP) a Certified SolidWorks Associate (CSWA), kteří skládali zkoušky, a novináře, absolvující první rozhovory s představiteli DS SolidWorks. První velkou oficiální akcí SWW 2010 bylo večerní slavnostní otevření doprovodné výstavy partnerů.
V den první společné prezentace předvedl Jeff Ray SolidWorks běžící jako nativní aplikace na platformě Mac OS, jejíž podporu již dlouho zákazníci požadovali. Spolu s Austinem jeffbernard1007.jpgO'Malleyem, šéfem výzkumu a vývoje, a Bernardem Charlèsem, CEO společnosti Dassault Systèmes, předvedli virtualizované verze nových SolidWorks běžící na počítači Netbook, stejně jako na multidotykových platformách pod Windows7. Uživatelé by tak měli mít možnost pracovat s jakýmkoli zařízením, se kterým mají nejlepší uživatelské zkušenosti. Cloud computing, nebo software jako služba, chcete-li, je flexibilní a levná alternativa pro nasazení softwaru. Namísto aplikací běžících na každém počítači, přebírá cloud model hlavní zpracování na hostovaných serverech, které mohou být umístěny kdekoli, a aplikace je dodávána jako služba přes internet a prohlížeč. Navíc je tu příslib lepšího výkonu, větší stability, nižší režie, nezávislosti na operačním systému a bezproblémového sdílení dat.
V průběhu konání konference se samozřejmě při prezentacích nezapomnělo na nejagilnější a nejzajímavější partnery. Byli přizváni i význační hosté, jako byl v pondělí James McLurkin, člověk věnující se hlavně robotice, a v úterý pak význačný režisér a tvůrce největšího posledního filmového hitu Avatar, režisér James Cameron.
Nechyběl žebříček tradičních 10 nejfrekventovanějších připomínek uživatelů a nemohl chybět ani pohled pod pokličku chystané verze SolidWorks 2011.
Více se dozvíte v reportáži v prvním čísle jubilejního 20. ročníku časopisu CAD.

 

Pondělní atmosféra v aréně Convention Centra v Anaheimu

sww_2023340_1007.jpg

James Cameron v obležení novinářů po tiskové konferenci

sww_1313175_1007.jpg

Na vyfocení výstavní haly bez návštěvníků jsem musel mít zvláštní povolení