Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Další informace k integraci Océ do Canonu

Středa, 17 Březen 2010 13:04

Tags: Akvizice | Společnost

ipex06-5_1011.jpgČtvrtého března 2010 Canon potvrdil svoji bezpodmínečnou nabídku, to znamená,  že během několika málo dní bude vlastnit  přibližně 72 % vydaných kmenových akcií společnosti Océ, stejně jako všechny nesplacené akcie, a Océ se tak po 132 letech vlastní historie stane součástí společnosti Canon. V nejbližších dnech budou na obou stranách vydány společné pokyny, které upřesní základní informace pro komunikaci s interními i externími zainteresovanými stranami.
Všechny řídící funkce a orgány prozatím zůstanou zachovány v nezměněné podobě. Oblast reportingu a koordinaci integračního procesu bude zajišťovat Výkonná rada, která bude reportovat Dozorčí radě Océ, nově doplněné o zástupce většinového vlastníka, odkud pak budou informace dále reportovány centrále Canon v Tokiu.
Ve dnech 15. a 16. května se nejvyšší vedení obou firem setká nad designem nové organizační struktury a harmonogramem procesu integrace. Jasné a také zřetelně komunikované oběma stranami je sdělení, že Océ bude i nadále existovat jako samostatná společnost v rámci skupiny Canon. V divizi kancelářských zařízení Océ SBU (Strategy Business Unit) Document Printing budou postupně v portfóliu nahrazovat produkty Konica Minolta tiskárny Canon a některé z produktů Canon se objeví již v expozici Océ na květnovém veletrhu Ipex v Birminghamu. Nicméně právě tato divize má být do budoucna plně začleněna do struktury společnosti Canon. Océ pak bude i nadále v rámci skupiny Canon odpovědná za tři zbývající divize, tj. za SBU PP - produkční tisk, SBU WFPS - velkoformátový tisk a reklamní grafika a OBS - obchodní služby. Zachován zůstane i technologický vývoj sídlící v Nizozemí. Otázkami, které čekají na svoje objasnění, tak mimo jiné zůstává budoucí IT infrastruktura nebo např. rozdělení zákazníků mezi obě společnosti.

Pozitiva partnerství na první pohled odráží především technologické výhody. Provázání inovací, sdílení nákladů na výzkum a překrytí distribučních kanálů. Océ je lídrem na trhu v kontinuálních, vysoko-objemových a velkoformátových tiskových zařízeních, Canon zase drží silnou pozici v kancelářských tiskárnách. Produkty Canon jsou prodávány majoritně prostřednictvím prodejců a distributorů, Océ naproti tomu využívá přímého prodeje a rovněž nabízí řešení tiskových služeb na míru zákazníka. Další přínos pro Canon spočívá v tom, že akvizicí společnosti Océ ukončí alianci mezi Océ a svým japonským konkurentem Konica Minolta. Před oběma značkami se navíc otevírají dveře na globální trh. Canon, který v Asii disponuje silnou distribuční sítí, vidí v tomto regionu řadu příležitostí pro další růst Océ a podobně Océ zase může nabídnout vzájemné prodeje např. v Evropě a v USA nebo v Kanadě, kde sídlí vedení jedné ze strategických obchodních jednotek včetně výrobních kapacit.

Mohlo by vás zajímat: